Tisdag 28 Sep
Stockholm

Svensklaget mot Barça: "Vi har en chans"

FC Köpenhamn har varit den stora överraskningen hittills i Champions League och toppar sin grupp före FC Barcelona, då lagen ställs emot varandra på Camp Nou.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Wiland inför matchen

- Magkänslan är bra, men det är nog inte riktigt gått upp för mig hur stort det är att vi möter Barcelona i morgon. Det är nog bara när jag lägger huvudet på kudden ikväll. Hur som helst, det är något jag verkligen ser fram emot. Vi borde verkligen göra samma sak som vanligt, bara lite bättre ... Och jag har hört att det finns 7 000 danskar med här nere. Det är unikt och något vi är mycket nöjda. Vi spelar för dem, säger Johan Wiland till FCK.dk.

BARCELONA. Barcelona har inlett årets upplaga av Champions League på ett ganska väntat sätt. I första matchen hade man stor uppvisning på Camp Nou och kunde till slut enkelt notera en premiärseger mot Panathinaikos, innan laget reste till Ryssland och mötte ett svårspelat Rubin Kazan som vållade större problem, men en straff från David Villa säkrade till slut en viktig poäng. De spanska giganterna placerar sig för tillfället på andra plats i Grupp D, bakom just FC Köpenhamn som man på onsdagen tar emot i Katalonien.

Guardiola uppmanar till försiktighet

Barça kommer förmodligen till matchen med ett toppat självförtroende efter den tunga vinsten i helgens La Liga mot Valencia och räknas som stora favoriter även om man vill försöka dämpa förväntningarna.

– Detta är en väldigt krånglig match. De kommer vara väldigt fysiska motståndare och vi måste vara redo för det. Folk tar saker för givet, men i Champions League kan vad som helst hända, säger coach Josep Guardiola till Uefa.com inför drabbningen.

Barcelona skickar en trupp på 19 spelare där det finns positiva besked då både Xavi och Carles Puyol har tränat för fullt igen efter några skavanker och båda spelarna bör därför vara tillgängliga för spel.

Wiland - sista utpost mot Barças offensiv

FC Köpenhamn har med två raka vinster mot kvalificerat motstånd i Champions League skapat eko i fotbollseuropa. Skandinaverna dominerar i den inhemska ligan och inför onsdagens toppmöte avfärdades Odense BK med 5-0 efter ett hattrick av César Santin. Dock är det förmodligen inte FCK:s offensiv som är nyckeln till framgång på Camp Nou, utan främst måste laget fokusera på att hålla emot det högklassiga anfall som Barcelona kommer mönstra. Detta kommer sannolikt bli en påfrestande uppgift för försvaret där det finns flera svenska namn.

Ytterbacken Oscar Wendt och målvakten Johan Wiland lär säkerligen finnas med i startuppställningen och i övrigt finns backarna Peter Larsson och Mikael Antonsson. Kontringsspelet är sedan en nödvändig joker för Köpenhamn där vindsnabbe Dame N’Doye kan ställa till med oanade problem efter sin tidiga introduktion i årets Champions League, med två mål hittills på kontot. Det råder dock ingen tvekan om att det finns en god portion optimism i laget inför den stundande utmaningen.

- Vi har fullständig respekt för Barcelona, men om det är någon dag på 365 då vi kan få med oss ett bra resultat, så är det imorgon(onsdag). Självförtroendet i laget är som högst. Vi har sex poäng och inget att förlora, säger FCK-tränaren Ståle Solbakken inför den tredje gruppspelsomgången.

Se höjdpunkter från Barcelonas meriterande seger över Valencia.

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela