Sir Matt Busby vänder sig femton varv i sin grav.
1 av 2
Sir Matt Busby vänder sig femton varv i sin grav. - Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
Wayne Rooney har redan blivit upphöjd till Judas på förrädarskalan.
2 av 2
Wayne Rooney har redan blivit upphöjd till Judas på förrädarskalan. - Foto: Carl Recine/BILDBYRÅN

Rooneyhärvan: Ferguson tar beslutet i dag

Wayne Rooney har hamnat helt snett i sin relation till Manchester United. Under dagen ska Alex Ferguson och ledningen fatta beslut om världsanfallarens framtid.


Rooneys egna ord under härvan

–Jag kan bekräfta att jag träffade David Gill (Manchester Uniteds VD, reds anm.) förra veckan och han gav mig inte de försäkringar som jag sökte för den framtida truppen. Jag sa då till honom att jag inte tänker skriva på ett nytt kontrakt

Meddelandet kom ut bara timmar innan matchen mellan Manchester United och Bursaspor i Champions League.

– Jag var intresserad av att höra vad Sir Alex hade att säga i tisdags och en del av det överraskade mig. Det är sant, som han säger, att min agent och jag har haft flera antal möten med klubben om ett nytt kontrakt.

Rooney menar vidare att han har allt att tacka Ferguson och klubben, men att han inte fick de garantier han behövde för att fortsätta i klubben.

– Under dessa möten bad jag om garantier för att klubben ska fortsatt kunna locka till sig de bästa spelarna i världen, men några sådana garantier fick jag inte.

– Jag har samtidigt aldrig haft något annat än respekt för Manchester United och är djupt tacksam mot både Ferguson och klubben för min tid här, säger Wayne Rooney i sitt pressmeddelande.

MANCHESTER. Veckans stora följetång har självklart varit Wayne Rooneys begäran om att få lämna Manchester United. Under onsdagen skickade 24-åringen ut ett pressmeddelande där han deklarerade att anledningen ska vara Uniteds bristande ambition och möjlighet att värva in de bästa spelarna i världen.

Under torsdagen kommer nu Uniteds VD, David Gill, och den legendariske managern Sir Alex Ferguson sätta sig i ett möte för att avgöra Rooneys framtid i klubben.

Den stora frågan ska vara, när United ska skeppa iväg honom. Enligt The Guardian finns det två scenarior. Antingen sälja Rooney nu till januarifönstret och maximera intäkterna, eller behålla honom under våren för att ha tillgång till bästa tänkbara lag - och återigen vinna Premier League.

Samtidigt kritiserade Ferguson sin gunstling efter uttalandet om att United inte skulle ha ambition nog för att matcha Rooneys skicklighet.

– Har inte jag vunnit mer än 30 titlar under min tid i United? sade Ferguson.

David Gill ska redan ha diskuterat de ekonomiska aspekterna i frågan med Glazerfamiljen och det möte som äger rum i dag klockan elva svensk tid kan avgöra hur pass länge Rooney fortfarande befinner sig i den röda delen av Manchester.

– Jag vägrar kommenterar rykten om att Rooney skulle lämna United för City, avslutade Ferguson.

Här kan ni höra hela Rooneys pressmeddelande.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?