Hristo Stoitjkov kan återvända till Barcelona.
1 av 2
Hristo Stoitjkov kan återvända till Barcelona. - Foto: JOHN COGILL/AP/SCANPIX
Den gamle legendaren kan återvända.
2 av 2
Den gamle legendaren kan återvända. - Foto: Cesar Rangel/AP/SCANPIX

Divan gör comeback i Barcelona?

Hristo Stoichkov, mannen som satte direkt fusk genom förstärkning och filmning på kartan, uppges nu vara på väg tillbaka till Katalonien och Barcelona.


En av världens 125 bästa spelare genom tiderna

Hirsto Stoitjkov blev utsedd av Pele, till en av världens 125 bästa fotbollspelare genom tiderna. Under sin aktiva karriär spelade han sammanlagt 83 landskamper för Bulgarien och mäktade med 37 mål.

Under sin period i Barcelona upplevde Stoitjkov sin bästa period i karriären. På 151 matcher gjorde han 76 mål och vann bland annat utmärkelsen som Europas bästa spelare 1994 efter succén under fotbolls-VM, då han på mer eller mindre ensam hand förde Bulgarien till en fjärdeplats.

BARCELONA. Hristo Stoitjkov är på väg att göra comeback i Barcelona. Den gamle stjärnan uppges nu vara nära att bli tilldelad en högt uppsatt position inom föreningen och mycket talar för att det blir inom reservlagsleden som legenden tar plats.

Att värva tillbaka storstjärnor för att basera över b-laget har slagit väl ut under de senaste åren. Bland annat Josep Guardiola började sin tränarkarriär i b-laget, och vann första årets som huvudtränare trippeln med a-laget. Något nu klubbledningen hoppas att Stoitjkov ska kunna upprepa.

Enligt den legendariske filmaren ska förhandlingarna bli klara under veckan, dock väljer Stoitjkov att inte gå in närmare på sin roll i klubben enligt Sport.

Svenskafans Barcelonareporter, Mattias Klint, hävdar att en värvning av den gamle bulgaren skulle vara en bra affär, att 44-åringen skulle liva upp presskonferenser på nytt och att han fortfarande har mycket att lära ut till de unga förmågorna.

"Är det någon människa som livar upp en presskonferens och som säger precis vad han tycker och tänker är det Hristo Stoitjkov. Men visst hade det varit härligt att se honom tillbaka i Barcelona?" skriver han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.