Två Liverpoolsupportrar allvarigt knivhuggna.
Två Liverpoolsupportrar allvarigt knivhuggna. - Foto: PAUL ELLIS/SCANPIX

Attacken: Två knivhuggna Liverpoolsupportrar

Inför torsdagskvällens drabbning mot Napoli i Neapel rapporterar nu italiensk polis att två Liverpoolsupportrar blivit knivhuggna av Napolifans.


Heyselkatastrofen

1985 spelades det Europa-cup final på Heyselstadion utanför Bryssel i Belgien. Liverpool mot Juventus, två lag på toppen av sin förmåga skulle drabba samman, dock är det inte många som minns hur matchen var eller vad resultatet blev. Matchen är ihågkommen för en av de största katastroferna i fotbollens historia.

39 personer miste livet den dagen, när Liverpoolfans bröt den tunna barriär som fanns mellan sin egen klack och ett litet antal Juventusfans i den neutrala sektionen. Kaos utbröt och de flyende, neutrala supportrarna försökte ta sig ut från arenan, men stoppades av en stor mur. Efter att trycket blivit för stort kollapsade muren och i tumultet miste 38 personer livet - ytterligare en dog fyra månader senare på grund av sviterna från händelsen.

Det brittiska förbundet stängde av samtliga engelska lag från spel i Europa-cuperna efter katastrofen.

NEAPEL. SSC Napoli tar under torsdagskvällen emot Liverpool FC i Europa League. Nu kantas matchen av en hulliganskandal som för tankarna till en gammal katastrofen där Liverpool var inblandat mot ett annat italienskt lag.

Två Liverpoolsupportrar ska under onsdagskvällen blivit knivhuggna och skadats så illa att de blivit inlagda på sjukhus över natten för övervakning.

Skysports rapporterar att tre Neapelbor ska ha blivit arresterade efter händelsen och att polisen nu ökat sin beredskap inför den viktiga matchen, som spelas på Stadio Sao Paolo under torsdagskvällen.

Enligt Liverpoolfans är de tillresta supportrarna verkligen på hugget - ingen vill uppleva ytterligare en Heyseltragedi igen.

Se dokumentären från Heyselkatastrofen - varning för starka bilder.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!