Måndag 27 Sep
Stockholm

Terry: "Rooney är bäst i världen"

John Terry vill att Rooney skriver på för Chelsea.
John Terry vill att Rooney skriver på för Chelsea. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Wayne Rooneys Manchester United-karriär ser ut att lida mot sitt slut, nu väljer Chelseas lagkapten att tala ut om det eventuellt gigantiska nyförvärvet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rooneys egna ord under härvan

–Jag kan bekräfta att jag träffade David Gill (Manchester Uniteds VD, reds anm.) förra veckan och han gav mig inte de försäkringar som jag sökte för den framtida truppen. Jag sa då till honom att jag inte tänker skriva på ett nytt kontrakt

Meddelandet kom ut bara timmar innan matchen mellan Manchester United och Bursaspor i Champions League.

– Jag var intresserad av att höra vad Sir Alex hade att säga i tisdags och en del av det överraskade mig. Det är sant, som han säger, att min agent och jag har haft flera antal möten med klubben om ett nytt kontrakt.

Rooney menar vidare att han har allt att tacka Ferguson och klubben, men att han inte fick de garantier han behövde för att fortsätta i klubben.

– Under dessa möten bad jag om garantier för att klubben ska fortsatt kunna locka till sig de bästa spelarna i världen, men några sådana garantier fick jag inte.

– Jag har samtidigt aldrig haft något annat än respekt för Manchester United och är djupt tacksam mot både Ferguson och klubben för min tid här, säger Wayne Rooney i sitt pressmeddelande.

LONDON. Chelseas lagkapten John Terry väljer nu att bryta isen och tala ut om den härva som omger Wayne Rooney.

– Han är enligt min uppfattning en av världens i särklass bästa fotbollsspelare och han skulle förstärka vårt lag enormt, säger Terry till Skysports.

John Terry var tidigare Englands lagkapten men blev av med bindeln efter att en stor otrohetsaffär uppdagades. Nu väljer mittbacken sina ord väl, "jag måste respektera Manchester United och Rooney i den här frågan, men vem kan förutspå framtiden?"

– Jag vet att jag inte är ensam om mitt omdöme om Rooney, han är helt enkelt en av världens bäste spelare och jag vet många andra som håller med mig på den punkten.

Samtidigt lägger Terry till att Chelsea aldrig haft större chans att vinna Champions League, men frågan är om klubben inte skulle få betydligt bättre utgångspunkt om de lyckas roffa åt sig Englands största stjärna under januarifönstret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela