Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terry: "Rooney är bäst i världen"

John Terry vill att Rooney skriver på för Chelsea.
1 av 1

John Terry vill att Rooney skriver på för Chelsea.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Sport | 21/10/2010 15:08

Wayne Rooneys Manchester United-karriär ser ut att lida mot sitt slut, nu väljer Chelseas lagkapten att tala ut om det eventuellt gigantiska nyförvärvet.

LONDON. Chelseas lagkapten John Terry väljer nu att bryta isen och tala ut om den härva som omger Wayne Rooney.

– Han är enligt min uppfattning en av världens i särklass bästa fotbollsspelare och han skulle förstärka vårt lag enormt, säger Terry till Skysports.

John Terry var tidigare Englands lagkapten men blev av med bindeln efter att en stor otrohetsaffär uppdagades. Nu väljer mittbacken sina ord väl, "jag måste respektera Manchester United och Rooney i den här frågan, men vem kan förutspå framtiden?"

– Jag vet att jag inte är ensam om mitt omdöme om Rooney, han är helt enkelt en av världens bäste spelare och jag vet många andra som håller med mig på den punkten.

Samtidigt lägger Terry till att Chelsea aldrig haft större chans att vinna Champions League, men frågan är om klubben inte skulle få betydligt bättre utgångspunkt om de lyckas roffa åt sig Englands största stjärna under januarifönstret.