The Sun är säkra på sin sak.
1 av 3
The Sun är säkra på sin sak. - Foto: SKÄRMDUMP: THE SUN
Wayne Rooney lämnar Manchester United - och skriver på för Chelsea.
2 av 3
Wayne Rooney lämnar Manchester United - och skriver på för Chelsea. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Tränaren Sir Alex Ferguson kan inte förstå varför anfallaren vill lämna klubben.
3 av 3
Tränaren Sir Alex Ferguson kan inte förstå varför anfallaren vill lämna klubben. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Rooney närmar sig Chelsea

Glöm Manchester City. Det blir en flytt till Chelsea för Wayne Rooney.


Dessa klubbar jagar Rooney

Wayne Rooney kommer att lämna Manchester United. De senaste dagarnas uttalanden från både spelaren och hans nuvarande klubb tyder på att den sexåriga kärlekshistorien har kommit till sitt slut.

Nu spekuleras det vilt om vart han kommer att hamna. Manchester City, Chelsea, Real Madrid och Barcelona har alla kopplats ihop med spelaren.

Till och med Tottenhams tränare, Harry Redknapp, är intresserad av spelaren.

Men enligt spelaren själv kommer han inte att skriva på för klubben som erbjuder honom mest pengar. I ett uttalande konstaterar han att hans vilja att flytta från United, som bland annat har vunnit den engelska ligan 18 gånger och tre Champions League-titlar, på bristen av ambition som klubben har.

"Jag träffade David Gill (klubbens vd) förra veckan och han gav mig inte de löften jag sökte om truppen i framtiden. Då sa jag till honom att jag inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt", sade han.

MANCHESTER. Spekulationerna kring Wayne Rooney och hans framtid bara fortsätter. Medan vissa uppgifter bestämt menar att han är på väg till Spanien menar andra att han bli kvar i England.

Men då inte i Manchester United.

Enligt The Sun ska den 24-årige anfallaren nämligen vara nära att skriva på ett kontrakt med Chelsea. Redan i måndags blev det klart att tränaren Carlo Ancelotti är mer än intresserad av att värva spelaren - men inte för vilket pris som helst.

Enligt tidningen tänker inte klubben erbjuda anfallaren mer än drygt 1,6 miljoner kronor i veckan. Ska man tro på The Sun så ska det dock inte vara några problem, då Rooney redan har förklarat att hans vilja att lämna United inte har med pengar att göra.

"För mig handlar allting om att vinna titlar", sade strikern i ett uttalande.

"Han skulle bli glad i Chelsea"

Skulle han skriva på för Londonklubben skulle det förmodligen innebära mindre speltid för både Didier Drogba och Nicolas Anelka. Men det hindrar inte den franske målkungen från att hylla Rooney.

– Han skulle bli väldigt glad om han kom hit. Skulle jag köpa honom? Klart att jag skulle göra det, han är en bra spelare, säger Anelka enligt The Sun.

Målfarlige Rooney

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!