Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då: fast i gruvan - nu: deltar i triathlon

10,5 kilometer ska gruvarbetaren springa.
1 av 6

10,5 kilometer ska gruvarbetaren springa.

Dario Lopez-Mills/AP/SCANPIX

Edison Peña trotsade döden - nu trotsar han Chiles största triathlon.
2 av 6

Edison Peña trotsade döden - nu trotsar han Chiles största triathlon.

Hugo Infante/AP/SCANPIX

3 av 6

Dario Lopez-Mills/AP/SCANPIX

4 av 6

Martin Mejia/AP/SCANPIX

5 av 6

Martin Mejia/AP/SCANPIX

6 av 6

AP/SCANPIX

Sport | 21/10/2010 18:40

Gruvarbetaren Edison Peña ska delta i Chiles största triathlon.

COLINA. För bara några dagar sedan var gruvarbetaren Edison Peña, 34, och hans 32 kollegor fast i en gruva, drygt 620 meter under marken, i norra Chile.

I över två månader fick de vänta på räddningen.

Peña har knappt haft någon tid att vila. Men nu tänker han ändå delta i triathlonen Triatlón Piedra Roja Lucchetti, som dessutom är landets största, i staden Colina.

Enligt El País är Peña en riktig triahtlonfantast och sprang till och med mellan fem till tio kilometer varje dag när han var fast i gruvan. Därför är det inga konstigheter att han nu har bestämt sig för att delta i triathlonen, som äger rum den kommande söndagen.

– Vi är väldigt glada för att Edison kommer att vara med oss på söndag, säger den chilenske triathlonstjärnan Matías Brian till tidningen.

Tävlingen är som vanligt uppdelad i tre grenar. Och tanken är att Peña ska tävla i den sista - en 10,5 kilometer lång löprunda.

"Idrottaren" Peña räddas