Wayne Rooney har skrivit på för klubben i hans hjärta.
1 av 2
Wayne Rooney har skrivit på för klubben i hans hjärta. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Rooney och Ferguson.
2 av 2
Rooney och Ferguson. - Foto: ALL OVER PRESS

Chocken: Rooney stannar

Wayne Rooney har valt att förlänga med klubben i hans hjärta.


Rooneys egna ord under härvan

–Jag kan bekräfta att jag träffade David Gill (Manchester Uniteds VD, reds anm.) förra veckan och han gav mig inte de försäkringar som jag sökte för den framtida truppen. Jag sa då till honom att jag inte tänker skriva på ett nytt kontrakt

Meddelandet kom ut bara timmar innan matchen mellan Manchester United och Bursaspor i Champions League.

– Jag var intresserad av att höra vad Sir Alex hade att säga i tisdags och en del av det överraskade mig. Det är sant, som han säger, att min agent och jag har haft flera antal möten med klubben om ett nytt kontrakt.

Rooney menar vidare att han har allt att tacka Ferguson och klubben, men att han inte fick de garantier han behövde för att fortsätta i klubben.

– Under dessa möten bad jag om garantier för att klubben ska fortsatt kunna locka till sig de bästa spelarna i världen, men några sådana garantier fick jag inte.

– Jag har samtidigt aldrig haft något annat än respekt för Manchester United och är djupt tacksam mot både Ferguson och klubben för min tid här, säger Wayne Rooney i sitt pressmeddelande.

MANCHESTER. Efter den senaste veckans enorma turbulens väljer nu superstjärnan Wayne Rooney att trots allt stanna kvar i Manchester United. 24-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2015.

"Det har varit en tung vecka och intensiteten från media är vad vi förväntar oss i klubb som Manchester United. Jag sa till pojken att Old Traffords portar alltid kommer att vara öppna för honom och jag är nu överlycklig över att han har valt att stanna" skriver Sir Alex Ferguson i ett pressmeddelande på Uniteds hemsida.

– Jag var jävligt rädd att han skulle lämna, men nu får han jobba riktigt hårt för att få tillbaka sin status bland fansen, säger Manchester United-supportern Paul Skinner till Nyheter24.

Rooney utsattes för mängder med hån, hot och förföljelse pågrund av sina uttalanden om att klubben inte skulle kunna mäta sig med hans ambitioner.

"Hoppas nu bara inte att männen i huva tar åt sig äran för det." skriver Nyheter24:s bloggare Ola Wenström.

– Jag är riktigt nöjd över att ha skrivit på en förlängning med Manchester United. Under de senaste dagarna har jag haft långa diskussioner med managern och ägarna, och de har övertygat mig om att det är här jag hör hemma, säger Rooney till hemsidan.

Wenström fortsätter och menar att säsongen äntligen kan dra igång och hävdar att "av någon outgrundlig anledning tror jag att den där ankelskadan är läkt till på söndag."

Real Madrids tränare José Mourinho talade ut om Rooney till Wenström, och han trodde spelaren skulle stanna kvar i Manchester United karriären ut.

– Jag tror att han om ett par veckor eller månader skriver på ett kontrakt med Manchester och stannar där karriären ut.

– Jag är säker på att de flesta fansen har känt sig besvikna under de senaste dagarna. Men min oro och inställning har alltid varit att allt handlade om framtiden, inte om pengar. Supportrarna har varit underbara sen jag skrev på för klubben och jag hoppas att jag kan vinna över dem på min sida igen, säger Rooney.

– Är det någon som kan vinna tillbaks fansen så är det ju han, och jag tror han börjar redan på söndag mot Stokem, avslutar Manchestersupportern Skinner.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.