Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chocken: Rooney stannar

Wayne Rooney har skrivit på för klubben i hans hjärta.
1 av 2

Wayne Rooney har skrivit på för klubben i hans hjärta.

Jon Super/AP/SCANPIX

Rooney och Ferguson.
2 av 2

Rooney och Ferguson.

ALL OVER PRESS

Sport | 22/10/2010 14:14

Wayne Rooney har valt att förlänga med klubben i hans hjärta.

MANCHESTER. Efter den senaste veckans enorma turbulens väljer nu superstjärnan Wayne Rooney att trots allt stanna kvar i Manchester United. 24-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2015.

"Det har varit en tung vecka och intensiteten från media är vad vi förväntar oss i klubb som Manchester United. Jag sa till pojken att Old Traffords portar alltid kommer att vara öppna för honom och jag är nu överlycklig över att han har valt att stanna" skriver Sir Alex Ferguson i ett pressmeddelande på Uniteds hemsida.

– Jag var jävligt rädd att han skulle lämna, men nu får han jobba riktigt hårt för att få tillbaka sin status bland fansen, säger Manchester United-supportern Paul Skinner till Nyheter24.

Rooney utsattes för mängder med hån, hot och förföljelse pågrund av sina uttalanden om att klubben inte skulle kunna mäta sig med hans ambitioner.

"Hoppas nu bara inte att männen i huva tar åt sig äran för det." skriver Nyheter24:s bloggare Ola Wenström.

– Jag är riktigt nöjd över att ha skrivit på en förlängning med Manchester United. Under de senaste dagarna har jag haft långa diskussioner med managern och ägarna, och de har övertygat mig om att det är här jag hör hemma, säger Rooney till hemsidan.

Wenström fortsätter och menar att säsongen äntligen kan dra igång och hävdar att "av någon outgrundlig anledning tror jag att den där ankelskadan är läkt till på söndag."

Real Madrids tränare José Mourinho talade ut om Rooney till Wenström, och han trodde spelaren skulle stanna kvar i Manchester United karriären ut.

– Jag tror att han om ett par veckor eller månader skriver på ett kontrakt med Manchester och stannar där karriären ut.

– Jag är säker på att de flesta fansen har känt sig besvikna under de senaste dagarna. Men min oro och inställning har alltid varit att allt handlade om framtiden, inte om pengar. Supportrarna har varit underbara sen jag skrev på för klubben och jag hoppas att jag kan vinna över dem på min sida igen, säger Rooney.

– Är det någon som kan vinna tillbaks fansen så är det ju han, och jag tror han börjar redan på söndag mot Stokem, avslutar Manchestersupportern Skinner.