Måndag 15 Aug
Stockholm

VIDEO: Fotbollsspelare fick hjärtattack på plan

Miguel Garcia föll ihop på planen.
1 av 2
Miguel Garcia föll ihop på planen. Foto:
García ligger utslagen på marken.
2 av 2
García ligger utslagen på marken. Foto: FAKSIMIL

Fick hjärt- och lungräddning inför förskräckta medspelare och fans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ruben de la Red kom undan med blotta förskräckelsen

Antonio Puerta:

Den 25:e augusti 2008 föll Sevillas Antonio Puerta ihop livlös på plan i premiärmatchen mot Getafe. Den unge spelaren fick genast hjälp innan han återfick medvetandet och gick av planen.

Väl inne i omklädningsrummet föll han ihop igen på grund av en hjärtattack. Han fördes snabbt till sjukhus, där han låg i respirator i tre dagar innan han avled den 28:e augusti 2007 - endast 22 år gammal.

Dani Jarque:

Mitt under ett telefonsamtal med sin flickvän föll den nyblivne Espanyol-kaptenen ihop och avled. Obduktionen visade att han hade avlidit av en hjärtattack.

SALAMANCA. I den 59:e minuten i matchen mellan Salamanca och Real Betis i den spanska andradivisionen föll hemmalagets Miguel García livlöst till marken med en hjärtattack.

Förskräckta kollade resten av spelarna på när hjärt- och lungräddning utfördes på den 31-årige spelaren, som snabbt fördes till sjukhus.

– Vi har intuberat honom och han är vid medvetandet, säger en av sjukvårdarna som hjälpte García enligt El País.

Mittfältarens tillstånd uppges nu vara stabilt. Men skräcken om ett nytt dödsfall spred sig som en löpeld i fotbolls-Spanien.

"Jäklar… vad är det som händer i Salamanca? Låt oss hoppas att det inte var allvarligt. Blev skrämd", skriver Real Madrids Alvaro Arbeloa på sin Twitter.

Almerias svenske anfallare, Henok Goitom, blev även han rädd när han fick höra om vad som hade skett.

"Åskådarna i Salamanca fruktade det värsta när M. García kämpade för sitt liv på planen. Nu är i sjukhus och tillståndet uppges vara stabilt", skriver han på sin Twitter.

Se videoklippet som skakar fotbollsvärlden. Varning för väldigt starka bilder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.