Javier Hernández är Unitedfansen nya gunstling.
1 av 3
Javier Hernández är Unitedfansen nya gunstling. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
Ett fullständigt magiskt mål från den lille mexikanen.
2 av 3
Ett fullständigt magiskt mål från den lille mexikanen. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
Sir Alex nöjd med målet i slutminuterna.
3 av 3
Sir Alex nöjd med målet i slutminuterna. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Fansen: Han är vår favorit

Manchester Uniteds säsongsupptakt har varit den sämsta på sex år. Ingen vinst på bortaplan, kaos kring superstjärnan och allmänt dåligt spel. Då steg fansens nye gunstling och levererade när det verkligen behövdes.


Chicharitos väg till fansens hjärta

Mexikanaren Javier Hernandez värvades till Manchester United från Guadalajara. Redan den första matchen mot Chelsea i Charity Sheild lyckades 21-åringen sparka bollen i huvudet på sig själv, för att sedan se hur "nicken" gick in i öppet mål - firandet visste inga gränser.

Valencia borta. 0-0, med vad som endast kunde beskrivas som värdelöst spel. Fram steg mexikanen, tog emot en hård, välriktad passning och avslutade distinkt i det bortre hörnet - glädjen visste återigen inga gränser.

STOKE. Den senaste veckan har diskussionerna uteslutande handlat om Wayne Rooney för den klassiska storklubben Manchester United. Rooney skrev till slut på ett nytt monsterkontrakt men världsstjärnan är dock skadad i ytterligare tre veckor.

I Rooneys frånvaro steg under söndagseftermiddagen den blixtsnabbe mexikanen Javier ”Chicharito” Hernández fram och levererade. Den "lilla ärtan" har snabbt fått fansens ovillkorliga kärlek.

Hernandez inledde målskyttet i den 27 matchminuten med en fantastisk nick.

Efter mycket kalabalik i straffområdet kom det till slut ett inlägg från vänsterkanten. I boxen hoppade den lille mexikanen upp och nickade in bollen i mål - med bakhuvudet.

– Vilket fantastiskt mål, skrek Sky Sports kommentatorer.

Stoke rykte upp sig under andra halvlek och kunde kvittera genom ett magiskt mål från Tuncay Sanli. Turken bröt in från högerkanten och fick John O’Shea att se ut som en gammal gubbe innan han avslutade i bortre krysset. Ett mål i yppersta världsklass.

Manchester United såg ut att tappa ytterligare en stabil ledning i slutminuterna. Dock ville den ”Lilla ärtan” något annat.

Efter ett struligt Manchester-anfall föll bollen till slut i Patrice Evras ägor. Fransmannen drog till med ett lurigt skott som studsade på försvarande Stokesspelare, innan läderkulan till slut hamnade framför den lille mexikanen som inte gjorde några misstag. 2-1 till United och Hernández sprang bort till fansen för att fira det avgörande målet.

– "Chicharito" har tagit över efter Rooney bland fansen, konstaterade kommentatorerna efter lång utläggning om den omdiskuterade engelske landslagsanfallaren.

Matchen slutade med bortaseger för United, som nu kan slicka såren efter den senaste veckans turbulens och äntligen avnjuta den första segern på bortaplan för säsongen.

Se sammandrag från "Chicharitos" första tid i Manchester United.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.