Samir Nasri gav Arsenal ledningen.
Samir Nasri gav Arsenal ledningen. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Dedryck Boyata fick rött kort innan fem minuter var spelade.
Dedryck Boyata fick rött kort innan fem minuter var spelade. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

"City fick smisk av Arsenal"

Arsenal krossade lyxbygget från centrala Manchester.

Boyatas röda kort

Det röda kortet som förändrade matchen var ett självklart sådant. Marouane Chamakh kom fri in mot Manchester Citys straffområde när försvararen Dedryck Boyata slänge sig ut mot nyförvärvet. Det röda kort var solklart och City hade turen på sin sida som inte fick en straff emot sig.

MANCHESTER. Malcolm Allison blev hedrad innan avspark mellan Manchester City och Arsenal. Allison var en del av den tränarduo som stod för Manchester Citys bästa period genom historien, och nu hyllades legendaren med banderoller. Allison gick bort den 14 oktober och 83 år gammal.

"There's a light that never goes out." hängde längs med City of Manchester Stadiums långsida.

"Frågan är vad Manchester United-supportern Morrisey kommer att tycka om den banderollen, men å andra sidan, när är han någonsin glad?" skrev The Guardians Scott Murray inför matchen.

Manchester City förlorade stort efter att Dedryck Boyata fått hjärnsläpp och visat ut sig själv med ett rött kort innan matchen var fem minuter gammal.

Efter det hade Roberto Mancinis lagbygge inte en chans.

Arsenal tog över kommandot fullständigt och fick sitt kortpassningsspel att fungera prickfritt. Samir Nasri kunde enkelt stöta in 1-0 efter 21 minuters spel.

Precis innan pausvilan missade Cesc Fabregas en straff, vilket gav den blå delen av Manchester att få nytt hopp.

City lyckades få till ett spel, de fann lösningar och fick låna bollen under inledningen av andra halvlek. Då gjorde Alexander Song mål för Arsenal och punkterade matchen.

Matchen slutade 3-0 till Arsenal efter att Niklas Bendtner gjort matchens tredje mål.

"Efter matchen kan vi konstatera att Arsenal fick kämpa sig till segern, men det tar inte i från dem att Arsenal gav storsatsande lyxbygget Manchester City en rejäl dänga smisk" avslutar Scott Murray.

Se när Arsenalfansen förlorade all respekt för Emanuel Adebayor.