Pepe Reina lämnar?
1 av 3
Pepe Reina lämnar?
Sir Alex Ferguson är intresserad av att värva den spanske målvakten.
2 av 3
Sir Alex Ferguson är intresserad av att värva den spanske målvakten.
Edwin van der Sar fyller 40 år på fredag och kommer att pensionera sig snart.
3 av 3
Edwin van der Sar fyller 40 år på fredag och kommer att pensionera sig snart.

Reina kan göra den förbjudna flytten

För 46 år sedan hände det sist. Nu kan Pepe Reina vara på väg att göra det igen - och lämna för United.


Detta hände med Heinze:

När Gabriel Heinze var på väg att lämna Manchester United sommaren 2007 var han ytterst nära att göra det för Liverpool. Klubben hade nämligen lagt ett bud på drygt 72 miljoner kronor för den argentinske försvararen, som gärna ville lämna United för ärkerivalen.

Sir Alex Ferguson vägrade dock sälja honom till "The Reds" och valde att släppa honom till Spanien och Real Madrid med bara dagarna kvar tills transferfönstret stängde.

MANCHESTER. 1964. Det var året då anfallaren Phil Chisnall lämnade Manchester United för Liverpool. Sedan dess har ingen spelare gjort den förbjudna flytten mellan ärkerivalerna.

I sommar kan det vara på väg att hända igen. Den på fredagen 40-årige målvakten Edwin van der Sar närmar sig pensionering med stormsteg och det har blivit dags för Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson att se sig om efter alternativ - ett alternativ som mycket väl kan komma att heta Pepe Reina.

Enligt Mirror planerar Manchester-klubben att lägga ett bud på 127 miljoner kronor för den spanske målvakten, som tros vara missnöjd i Liverpool och framför allt med den nye tränaren Roy Hodgson.

"Kommer inte att lämna"

Flertalet Liverpool-fans är dock säkra på att Reina kommer att stanna. Och om han ändå skulle komma att lämna, så kommer han han verkligen inte att göra det för Manchester United.

"Skitsnack. Han älskar klubben, är blivande kapten, värd den dubbla summan som nämns och vi skulle aldrig sälja honom till United. Liksom de aldrig skulle sälja någon till oss. Fallet med (Gabriel) Heinze bevisar det hela", skriver nicken Daniellis55.

Reina är dock knappast den ende spelaren i Liverpool som ryktas vara på väg bort. Även Fernando Torres och Glen Johnson har placerats i andra klubbar och Hodgson lär ha mycket än bara ligan att tänka på när transferfönstret öppnar igen.

Därför vill United värva Reina

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!