Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Paul död före VM-finalen”

- 27/10/2010, 18:44 -
Paul var en fenomenal tippare.
1 av 2

Paul var en fenomenal tippare.

Roberto Pfeil/AP/SCANPIX

2 av 2

Volker Hartmann/AP/SCANPIX

Bläckfisken Paul hittades i måndags död. Men var det verkligen han? En dokumentärfilmare från Kina menar att oraklet dog redan i somras.

LONDON. Under natten till i måndags hittades oraklet Paul flytandes vid vattenytan i sitt akvarium i Oberhausen. Bläckfisken var den fenomenale tipparen under VM och prickade rätt på samtliga Tysklands matcher samt VM-finalen.

Men dog verkligen Paul i måndags? Dokumentärfilmaren Jiang Xiao, som spelar in filmen ”Who killed the Octopus Paul?", tror att bläckfisken dog redan två dagar före finalen i Sydafrika. I sådana fall var det en annan firre som tippade den sista matchen i turneringen.

– Alla bläckfiskar ser likadana ut. Det är omöjligt att se någon skillnad. Vi har varit i kontakt med det tyska akvariet ända sedan vi började arbeta med filmen, men jag fick intrycket av att de var rädda. Filmen handlar om att avslöja sanningen bakom miraklet, så de blev nervösa,säger hon enligt Guardian.

– Vi har gjort omfattande undersökningar för filmen och jag kan med 60-70 procents säkerhet säga att Paul dog den 9 juli (två dagar före VM-finalen) och att tyskarna allt sedan dess har lurat oss.

Se när Paul eller en annan bläckfisk tippade Spanien som slutsegrare