1 av 2
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Se vad Blackburn kan få för länk till svensk fotboll

Blackburn Rovers går allt närmare en försäljning. Enligt uppgifter ska det schweiziska bolaget Kentaro stå bakom krediterna till de indiska spekulanterna.


Så mycket får Allardyce att handla för

Enligt uppgifter till The Guardian kommer de nya ägarna att inte satsa mer än nödvändigt på det forna storlaget Blackburn Rovers.

– Vi behöver inte köpa dyra spelare, vi kan däremot lease (låna) dem, säger Anuradha Desai till The Guardian.

Dock ska Blackburns tränare Sam Allardyce tillhandahålla en transferbudget på uppåt 64 miljoner svenska kronor under januarifönstret - endast för att rädda klubben från nedflyttning till The Championship.

BLACKBURN. Blackburn Rovers är på väg mot försäljning. Enligt uppgifter står det schweiziska företaget Kentaro bakom ägarkandidaterna som ska göra anspråk på den forna storklubben.

Blackburn Rovers är ett av endast fyra lag som genom Premier Leagues snart 20-åriga historia lyckats vinna ligan. Nu är den anrika klubben på väg att köpas upp av ett indiskt sportkonsurtium, med djupa kontakter till ett företag med enorma ekonomiska förehavanden inom svensk fotboll.

Kentaro är som bekant företaget som valde att lägga ut 1,5 miljarder svenska kronor för att köpa upp sändningsrättigheterna från SEF, SvFF och det svenska damlandslaget. Avtalet sträcker sig över fem år och ger svensk fotboll viktigt pengaflöde.

Kentaro och indierna vill strama åt

Trots de fantasisummor Kentaro tillhandahåller svensk fotboll årligen vill de inte göra Blackburn Rovers till ett nytt Manchester City.

– Vi har inget behov av att lägga ut mångmiljonbelopp på de allra dyraste spelarna, uppger företaget Venkateshwara Hatcheries enligt The Guardian.

De nuvarande ägarna Jack Walker Trust har de senaste två åren försökt att sälja sitt innehav och nu uppges JWT att vara beredda att acceptera bud i 260-miljoners klassen, vilket är drygt en tolftedel av vad Liverpool såldes för.

Enligt Dan RoanBBC, är det Kentaro som ska tillhandahålla krediten för de indiska spekulanterna.

Se en längre diskussion kring ägarbytet på indisk engelsktalande TV-kanal.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.