Mark Clattenburg under hård press från Tottenham-håll. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Manchester United tog emot Tottenham Premier Leagues toppmatch under lördagen. Drabbning blev otroligt kontroversiell.– Det var helt klart en rejäl domartabbe.

Spurs senaste seger mot United

Tottenham Hotspurs har inte besegrat Manchester United på Old Trafford sedan 1989 - 21 år sedan.

Vilket innebär att Alex Ferguson har varit manager för United längre än det var sedan Tottenham lyckades vinna över United.

MANCHESTER. Lördagens stormatch i Premier League var drabbningen mellan Manchester United och Tottenham Hotspurs.

United tog ledningen i mitten av första halvlek. Dock spelade de två lagen jämnt och Tottenham skapade mängder med chanser.

Domarkatastrofen

I slutet av andra halvlek försökte Nani filma till sig en straff efter att ha fått en lätt knuff från en Spursförsvarare. När han landade valde portugisen att stoppa bollen med sina händer på klassiskt italienskt manér.

Domaren valde att inte ge United straff och lät spelet gå vidare. Heurelho Gomes trodde att domaren hade blåst av spelet efter den uppenbara handsen. Då rullade han fram bollen för att sätta igång spelet med en längre utspark.

Ur intet dök då Nani upp, tog bollen och slog in den i öppet mål.

Tottenham blev rasande när Mark Clattenburg blåste mot mittpunkten.

Linjedomaren ville ändra domslutet - blev överkörd

Linjedomaren försökte påpeka det uppenbara misstaget för Clattenburg. Dock valde den kontroversiella domaren att inte lyssna på sin assisterande beslutsfattare.

Målet blev godkänt och matchen var mer eller mindre körd för Londonlaget - med två mål i baken, fem minuter kvar på klockan - borta mot Manchester United.

Clattenburg - inte första gången han valt United

Kontroverserna vill inte sluta upphöra mellan de två topplagen.

Bollar som varit över mållinjen, hands i straffområdet och feldömda straffar har drabbat Tottenham genom de senaste matcherna mot United.

När Roy Caroll fick sitt episka hjärnsläppPedro Mendes långskott och tappade in bollen över mållinjen, vem var då domaren som valde att inte döma för mål?

Mark Clattenburg.

Matchen mellan United och Tottenham slutade 2-0 efter mål av Nemanja Vidic och Nani.

Se när Mark Clattenburg senast var i blåsväder.

/
/
/
/

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.