Alex Ferguson: "Champions League är större än VM".
1 av 3
Alex Ferguson: "Champions League är större än VM". - Foto: Jon Super/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Ibrahim Usta/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Jon Super/SCANPIX

"Champions League är större än VM"

Ferguson talar ut om vad han hellre gör än att titta på fotbolls-VM, svaret kan förvåna er.


Förutsättningarna i grupp C

Mästarna 2008 ser ut att segla genom grupp C. Manchester United har sju poäng efter tre spelade matcher, och behöver vid vinst under tisdagskvällens svåra bortamatch mot Bursaspor endast en poäng för avancemang till slutspel.

Glasgow Rangers spelar samtidigt borta mot det spanska storlaget Valencia. Lagen ligger endast en poäng i från varandra och det lag som vinner kvällens drabbning har väldigt stor chans att bli de som gör United sällskap till slutspelet.

Dock ska det tilläggas att Rangers kommer att ta emot ett United som fortfarande inte är kvalificerade nästa omgång - vilket kan bli något Valencia slipper.

Manchester U. 7p. 2-0.

Glasgow R. 5p. 2-1.

Valencia. 4p. 5-2.

Bursaspor. 0p. 0-6.

BURSA. Manchester Uniteds uråldrige manager Sir Alex Ferguson hävdar inför gruppspelets fjärde match borta mot Bursaspor, att Champions League är en betydligt större turnering att vinna, samt svårare.

Samtidigt väljer han att lämna alla sina stora stjärnor på hemmaplan.

Rio Ferdinand dras fortfarande med en ryggskada, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Owen Hargreaves samt långtidsskadade Antonio Valencia stannar samtliga kvar i Manchester.

Dessutom missar Darron Gibson, Jonny Evans, Anderson och talangen Fredricho Macheda matchen på grund av virusinfektion. Michael Owen ska också vara osäker.

– Vi vill inte framstå som respektlösa mot Bursaspor, eller att vi skulle underskatta dem, men vi är tvungna att låta några av våra spelare få välbehövlig vila.

Ferguson menar vidare att Champions League nu ska ha passerat VM i presitge, kvalitet och underhållning. Dessutom hävdar han att det har "varit roligare att gå till tandläkaren än att titta på de senaste sex VM-turneringarna."

På grund av skadorna mot Rooney och Macheda har Manchester United endast två anfallare att tillgå från seniortruppen och frågan är hur länge Ferguson vågar chansa med dessa två - då det stundar ett gigantiskt derby till helgen mot ärkerivalerna Manchester City.

Se när Ian Holloway väljer att försvara Alex Ferguson under Rooney-härvan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.