"Zlatan blir nyckeln i kväll"

- 03/11/2010, 13:11 -
Milan måste få ordning på försvaret när de tar emot ett av Europas bästa anfall.
1 av 5

Milan måste få ordning på försvaret när de tar emot ett av Europas bästa anfall.

Paul White/SCANPIX

2 av 5

Paul White/SCANPIX

3 av 5

Paul White/SCANPIX

4 av 5

Paul White/SCANPIX

5 av 5

Antonio Calanni/SCANPIX

Milan ställs mot otroligt formtoppade Real Madrid under onsdagskvällen, frågan är om Milan kan få ordning på lagspelet och få stopp på Madrids fantastiska offensiv.

MILANO. Milan tar under onsdagskvällen emot toppkonkurrenten om titeln som världens genom tiderna bästa fotbollslag - Real Madrid.

AC Milan med Zlatan Ibrahimovic i spetsen förlorade hemma mot Juventus under helgen och verkligen blandat och gett under säsongsupptakten.

"Ibra" har dock gått från klarhet till klarhet när det kommer till målgörandet, samtidigt kvarstår frågan om hur han har lyckats återanpassa sig till ett italienskt lags spelstil.

- Vi måste fortsätta att sätta Real Madrid under press. Vi kan inte upprepa de tekniska misstag vi gjorde i den första matchen, säger Massimiliano Allegri, Milans tränare inför en samlad presskår.

Allegri menar vidare att laget inte har råd att göra samma tekniska misstag som under matchen mot Juventus, "sannerligen inte mot ett lag av Real Madrids kaliber."

Lyckligtvis återfår Milan en defensiv trio inför den tuffa hemmamatchen. Massimo Ambrosini, Thiago Silva och Gianluca Zambrotta, är samtliga tillbaka efter skador.

Dessutom är Milans anfallsjoker Ronaldinho åter med i truppen.

Botemedlet mot det dåliga spelet

"Milan har varit otroligt inkonsekventa så här långt på säsongen." skriver Milan-experten Hefin DaviesRossoneriblog och menar vidare att laget inte kan fortsätta att lita på individuella genidrag för att hänga på i toppen av Serie A, samt ta sig långt i Champions League.

Samtidigt menar Davies att "Zlatan kommer att bli nyckeln för Milans offensiva spel, men även för hur de "Rossoneri" klarar sig bakåt - de rödsvarta måste få bollen att under längre perioder vara på Reals planhalva."

Dock menar Milan-experten att laget inte kan pressa alltför hårt framåt då Real Madrid bland annat kan stoltsera med spelare som Angel Di Maria och framförallt Cristiano Ronaldo. "Milans ytterbackar inte kan klara av själva, Milanolaget måste få ordning på sitt defensiva kantspel."

Formtoppade Real Madrid spelar utan press

Väljer man att inte räkna med det snöpliga 0-0 resultatet borta mot Real Murcia i den spanska cupen har Real Madrid ett fantastiskt målsnitt på 3,67 gjorda mål per match.

Samtliga i laget med undantag för Karim Benzema har hittat storformen under José Mourinho, och i synnerhet Ronaldo har hittat målet under inledningen på säsongen.

Sammanlagt elva mål på de sex senaste matcherna vittnar om en portugis som tar upp kampen om titeln som världens bäste spelare.

Kaka missar sin andra comeback

Kaka är inte uttagen till kvällens match mot Milan. Hemvändaren är fortsatt skadad.

Samtidigt gör rykten gällande att en affär ska vara nära mellan de två superklubbarna, där Madrid släpper den nära fiaskoartade brasilianaren. Dock är fansen kluvna till en comeback.

Nyheter24:s Italienexpert och tillika Milansupporter, Nicole Fältlöv menar i en artikel till Svenskafans att hon gärna ser Kaká tillbaka i den rödsvarta tröjan, samtidigt "som det kan bli svårt att lösa det rent taktiskt om Ronaldinho väljer att förlänga med klubben."

Kvarstår gör dock att kvällens match mycket väl kan fälla utgången för Rossoneries framtid i den största turneringen för fotbollsklubbar. Återstår med andra ord att se om Milan kan få ihop ett lagspel, samtidigt som de får stopp på den gigantiska målsprutan Cristiano Ronaldo.

Tidigare historiska matcher lagen emellan under Champions League-eran.

2002/03 Andra gruppspelet Champions Leauge
A.C Milan – Real Madrid 1-0
Real Madrid – A.C Milan 3-1

2009 Champions Leauge gruppspel
Real Madrid – A.C Milan 2-3
A.C Milan – Real Madrid 1-1

2010 Champions League gruppspel
Real Madrid – A.C Milan 2-0

Se målen och höjdpunkterna från lagens senaste match.