1 av 3
- Foto: Bernat Armangue/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Bernat Armangue/SCANPIX
Här tappar de la Red medvetandet.
3 av 3
Här tappar de la Red medvetandet. - Foto: Alvaro Barrientos/SCANPIX

Ruben de la Red tvingas sluta

Real Madrids unge mittfältare Ruben de la Red måste sluta med fotbollen - hjärtat stoppar honom.


Ruben de la Red kom undan med blotta förskräckelsen

Antonio Puerta:

Den 25:e augusti 2008 föll Sevillas Antonio Puerta ihop livlös på plan i premiärmatchen mot Getafe. Den unge spelaren fick genast hjälp innan han återfick medvetandet och gick av planen.

Väl inne i omklädningsrummet föll han ihop igen på grund av en hjärtattack. Han fördes snabbt till sjukhus, där han låg i respirator i tre dagar innan han avled den 28:e augusti 2007 - endast 22 år gammal.

Dani Jarque:

Mitt under ett telefonsamtal med sin flickvän föll den nyblivne Espanyol-kaptenen ihop och avled. Obduktionen visade att han hade avlidit av en hjärtattack.

MADRID. Ruben de la Red föll handlöst till marken i hjärtstillestånd. Spelarna runt omkring fick panik och trodde att han skulle dö.

Efter intensiv läkarvård på planen kunde den spanske landslagsmannen återfå medvetandet, sedan fördes han akut med ambulans till sjukhus för nämare undersökning.

Under diagnostiseringen fann man ett allvarligt hjärtfel hos den lovande mittfältaren som bara några månader tidigare hade fört sitt Spanien till EM-slutspel.

Nu stoppas han från fortsatt spel

– Jag har kämpat mig igenom allt fram tills nu helt i onödan, säger de la Red till Fifa.com.

– Jag har alltid drömt om att bli professionell fotbollsspelare, men alla läkare rekommenderar mig att sluta.

25-åringen menar nu vidare att han siktar på att bli tränare och i framtiden eventuellt återvända till Real Madrid som manager, assisterande tränare eller ungdomscoach.

– Ja må ha problem med hjärtat, men det kommer alltid att slå för Real Madrid.

Se när Ruben de la Red faller ihop. Varning för otäcka bilder.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.