Milan viftar med 167 miljoner för Beckham

Klubben har redan börjat leta efter sponsorer för att finansiera köpet av David Beckham.


AC Milan vill ha Beckham och väldigt många fotbollsfans vill ha Beckham i Milan.

– Vi vill så hemskt gärna behålla honom, säger klubbens vice VD Adriano Galliani.

–Att förlora honom nu skulle vara fruktansvärt, så därför kommer vi göra allt vi kan för att behålla honom, deklarerar Galliani.

Sen finns det såklart ingen kärlekshistoria utan en skurk som inte vill samma sak, i detta fallet, LA Galaxy.

Helt förståeligt då klubben har betalat stora pengar för en stjärnspelare som de hoppas ska hjälpa göra sporten stor även i USA och dra europeiska ögon ditåt. Frågan är om det inte är slöseri med tid, kan fotboll verkligen bli stort i ett land där all sport utövas med händerna?

Milan är redan ett lag med enorma stjärnor på lönelistan, bland andra två Ballon'dor vinnare - Ronaldinho och Kaká - och det är troligt att Milan inte kommer att kunna betala samma lön som LA Galaxy.

Därför har italienarna börjat leta frenetiskt efter amerikanska företag för att sponsra affären. Klubben har hittills samlat ihop 14 miljoner pund - ca 167 miljoner kr - skriver engelska The Sun.

Beckham har en möjlighet att köpa ut sig från det gigantiska kontraktet med Galaxy, men det är inte särskilt troligt med tanke på kontraktets värde.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.