Lionel Messi gjorde återigen mål. - Foto: Arturo Rodriguez/SCANPIX

FC Barcelona spelade borta mot Getafe och mästarna visade upp sig från sin bästa sida.

Sedan Sandro Rosell tog över efter Joan Laporta har han gått igenom ekonomin i klubben och blev rejält överraskad.

Klubben har en jätteskuld på fyra miljarder kronor. Därför tänker den nye presidenten ställa den förra styrelsen inför rätta.

– Värvningen av Zlatan är den ekonomiskt sämsta affären någonsin, har den nye presidenten sagt tidigare.

MADRID. FC Barcelona hade stundtals fullständig lekstuga med Getafe.

Lionel Messi, Xavi Hernandes och Andrés Iniesta briljerade, passningsspelet gjorde åskådarna mållösa och motståndarna kunde inte komma åt mästarna.

Messi gav Barcelona ledningen i den 22:a minuten efter en vacker pass från David Villa och gjorde därmed sitt åttonde mål på lika många matcher under inledningen av säsongen.

Dessutom var det hans 101:a mål på 118 matcher för Blaugrauna under Josep Guardiolas ledning - det är bara att lyfta på hatten och medge att han är fantastisk.

Zlatan Ibrahimovics ersätter har kommit igång på allvar. Efter en läcker framspelning från den magiske Messi hade David Villa bara att stänka in bollen bakom Getafes målvakt.

Spänning mot slutet

Barcelona gjorde sitt tredje mål genom Pedro i mitten av andra halvlek. Sedan ville mästarna trots allt ge matchen lite spänning.

Den tidigare Manchester United-backen Gerard Pique gav sig själv ett rött kort efter att först fått ett hårt gult kort när hand ofrivilligt träffade en Getafespelare i ansiktet. Tre minuter efter Barcelonas tredje mål fick han sitt andra.

Direkt efter utvisningen tog Getafe tag i taktpinnen, gjorde mål genom Manu del Moral, men Madridlaget orkade inte gå hela vägen in i kaklet för att ta en poäng av Barcelona.

Svensk storseger mot Skottland

Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.