VIDEO: Här avgör Özil med en magisk frispark

- 07/11/2010, 23:00 -
Mesut Özil var fantastiskt under derbyt.
1 av 3

Mesut Özil var fantastiskt under derbyt.

Andres Kudacki/SCANPIX

2 av 3

Alvaro Barrientos/SCANPIX

3 av 3

Alvaro Barrientos/SCANPIX

Real Madrid gav Barcelona svar på tal direkt under söndagens Madridderby. "Marängerna" återtog därmed ledningen i La Liga.

MADRID. Real Madrid gav Barcelona svar på tal direkt när de vitklädda utmanarna vann det tuffa derbyt hemma mot Atletico de Madrid.

José Mourinho har utvecklats till något av en specialist gällande lokalderbyn. Under sina första 34 derbymatcher har portugisen endast förlorat tre.

Nyförvärven avgjorde matchen

Richard Carvalho värvades till Real Madrid för att styra upp lagets defensiv. I matchen mot Atletico agerade mittbacken målgörare när han först bröt ett uppspel, spelade vägg med Angel Di Maria och sedan ensam med målvakten enkelt gav "Marängerna" ledningen.

Real Madrid ägde matchen fullständigt under matchens inledning, men Atletico de Madrid försökte och med ett anfallspar i världsklass, så kunde man aldrig räknat ut Madrids "lillebror". Tyvärr för Atletico kom aldrig Diego Forlan eller Sergio "Kun" Agüero in i matchen.

Dock kunde kanske den spanska ligans kanske bästa nyförvärv avgöra matchen.

Magi eller rejäl bondtur

Frispark långt ut till höger, djupt inne på Atleticos planhalva. Mesut Özil lägger upp bollen och ser till en början ut att vara på väg att lobba in bollen i straffområdet i hopp om att en Real-panna ska komma åt bollen.

Istället ger han sken av att antingen ha en rejäl portion tur, eller en kreativitet i partitet med Ronaldinho från förr.

Bollen rinner genom alla spelare i straffområdet och fullständigt ställer Atleticos målvakt.

Matchen slutade till slut med seger för Real Madrid med 2-0 som därmed behåller ledningen i den spanska högstadivisionen.

Se Richardo Carvalhos vackra mål.

Avgör själva om det är fråga om ren röta eller ett fantastiskt spelsinne som ledde till detta mål.