Zlatan Ibrahimovic är älskad av Milan-fansen.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic är älskad av Milan-fansen. - Foto: Pier Paolo Cito/AP/SCANPIX
2 av 4
- Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Franco Castano'/AP/SCANPIX

Så erövrade Zlatan Milan

Succér och krigsrubriker - så har Zlatan fått Milans fans att älska honom.


Zlatan spelar bra mot kvällens motståndare

Zlatan Ibrahimovic har det lätt mot kvällens motståndare Palermo. Under de fem säsonger han tidigare tillbringat i Italien har den svenske superstjärnan gjort sex mål mot den sicilienska klubben.

Sista säsongen "Ibra" spelade med Inter mäktade han med sammanlagt tre mål mot den rosa klubben. Frågan är hur många det blir under kvällens match.

Matchstart: 20.45

Kanal: TV4 sport.

MILANO. Efter väldigt många turer blev Zlatan Ibrahimovic till slut klar för italienska Milan i somras. Han lämnade ett konfliktkantat år i Barcelona bakom sig med hoppet om att kunna hitta spelglädjen i Serie A igen.

Förväntningarna var skyhöga och förhoppningarna från fansen minst lika stora. Alla ögon var riktade mot ”hemvändaren”, "Ibra".

I tre år huserade anfallaren hos ärkerivalen Inter och dessförinnan hos Juventus. Men den tiden glömdes snabbt bort hos de nya fansen när Ibrahimovic, iklädd i gråa jeans och en vit T-shirt med Milans klubbmärke, skickade en klar och tydlig hälsning till åskådarna på San Siro när han presenterades under en pausvila.

”Jag har kommit för att vinna allt”

Fansen hade förlåtit allting och hade nu en ny spelare att beundra. En ny era var kommen. En era där Zlatan ska leda Milan tillbaka till toppen och till nya höjder.

Tung start

Svensken kunde dock ha fått en bättre start i sin nya klubb. I debuten mot nykomlingen Cesena åkte ”rossoneri” på en tung 0-2-förlust på hemmaplan, i en match där Zlatan dessutom missade en straff.

Debuten blev ett fiasko för Ibra, som aldrig tidigare hade lämnat en premiärmatch mållös.

Men det skulle vända snabbt för Milan och den 29-årige anfallaren fick sin revansch direkt i nästa match  - i Champions League mot Auxerre.

Zlatan slog till två gånger om och gav sitt Milan segern och de tre poängen på egen hand.

Hyllningarna lät inte vänta på sig heller. Och så har det bara fortsatt för Zlatan. Den svenske landslagskaptenen har varit dominant. Han är självskriven på Milans anfall efter att bland annat ha nätat fyra gånger om i ligan och legat bakom ett flertal baljor.

Slagsmål och konflikter

Det har dock inte bara varit glada rubriker kring Ibrahimovic. I september sparkade han till en överraskad Rodney Strasser på ryggen under en träning. I veckan hamnade han i ett nytt slagsmål med annan lagkamrat, Oguchi Onyewu.

Han har kallats för  ”assistkungen” av vicepresidenten Adriano Galliani och frågan är om succén fortsätter i kväll, när Milan tar emot svårspelade Palermo.

"Ibra" sparkar till sin lagkamrat

Så väcker Zlatan känslor

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.