United lyckades återigen kvittera i slutminuterna.
United lyckades återigen kvittera i slutminuterna. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Slappna aldrig av mot Manchester United

Manchester United hamnade i 2-0 underläge borta mot Aston Villa. Birminghamlaget gjorde misstaget att slappna av mot mästarna på sena comebacks.

BIRMINGHAM. Över 40 000 besökare fick se en rafflande avslutning mellan Aston Villa och Manchester United.

Dock började matchen under all kritik.

Första halvlek blev en riktigt tråkig historia och matchen såg under långa stunder ut som en kopia av Manchesterderbyt.

Inget av lagen vågade satsa särskilt mycket framåt. Samtidigt spelade båda försvarslinjerna med låg felprocent och låg ständigt rätt i positionerna.

Kaos i slutminuterna

Andra halvlek blev en helt annan historia. Publiken bjöds på öppet spel med många spelomställningar. Positionssäkerheten var som bortblåst.

Aston Villa tog ledningen i den 72 matchminuten från straffpunkten. Ashley Young var iskall och sprang efter målet ut i publiken.

2-0 kom efter en magisk omställning. Ashley Young spelade snyggt fram till djupledsspringande Stewart Downing som kunde slå in en hård boll mot målgårdslinjen. Framstormandes kom Martin Albrighton och avslutade i öppen kasse.

Matchen såg ut att vara över, men när man möter ett lag som Manchester United kan man inte slappna av. Särskilt inte under slutminuterna.

Matchens snyggaste mål

Med nio minuter kvar av matchen får Darren Fletcher  tag i bollen utanför straffområdet.. Skotten klackar fram bollen till inbytte Aston Villa-dödaren, Fredricho Macheda.

Italienaren drar till för kung och fosterland och bollen seglar in i krysset bakom Brad Friedel.

Manchester United kunde till slut kvittera efter en fantastisk språngnick från försvarsjätten Nemanja Vidic. De "röda djävlarna" håller därmed den nu 26 matcher långa sviten utan förlust vid liv.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.