1 av 4
Gonzalo Hiaguin gav Real Madrid återigen ledningen i La Liga.
2 av 4
Gonzalo Hiaguin gav Real Madrid återigen ledningen i La Liga. - Foto: AP/SCANPIX
3 av 4
4 av 4

Real Madrid vann den svåra bortamatchen mot Sporting Gijon efter att missat mängder med chanser, samtidigt varit illa ute med överlag dåligt spel och en världsstjärna som inte stod att känna igen.

GIJON. För Sporting Gijón gällde matchen viktiga poäng i bottenskiktet, för Real Madrid krävdes en vinst för att ta tillbaka serieledningen från Barcelona.

Bortalaget tog som sig bör tag i spelet från start och skapade en del lägen. Gonzalo Higuaín skulle ha satt 1-0 i tionde minuten, men skottet från bra läge i straffområdet gick i stolpen.

Real hade mest boll och Gijón var ofta tillbakatryckta, men inte ofarliga när man stack upp i snabba spelvändningar.

José Mourinho från sin plats på läktaren lär inte ha varit helt nöjd med sitt lags oförmåga att komma till skott under första halvan. Faktum är att Gijón hade 3-1 i avslut första 45 minutrarna.

Real Madrid såg vissa stunder lite tröga och trubbiga ut i anfallsspelet och släppte förvånande nog till en del luckor i försvaret. En jämn första halvlek allt som allt.

Higuaín - målsumparen

Real såg vassare ut i början av andra och hade bland annat en boll inne i mål efter nick av Higuaín, men den vinkades av för, vad det såg ut som, en knapp offside.

Lagets andra argentinare Ángel Di María också också ett riktigt bra skott som tvingade Juan Pablo i hemmakassen till en riktigt bra räddning.

Higuaín fick en tredje chans att ge sitt lag ledningen, när han frispelades av en annars blek Cristiano Ronaldo, men anfallarens avslut var för blekt och kunde styras ut till hörna av Juan Pablo.

Hemmalaget skulle få sin största möjlighet i matchen när man kontrade på den Real-hörnan, och Gastón Sangoy kom halvt fri till höger om Iker Casillas men skottet från hemmaanfallaren gick strax utanför.

Higuaín - matchvinnaren

När det såg ut som att mötet skulle sluta mållöst, precis som i fjol, så blev det fjärde gången gillt för Gonzalo Higuain.

Argentinaren kunde fick en tå på ett inlägg, målvakten gjorde vad han kunde för att stoppa "tåpajen" men lyckades inte stöta bollen utanför stolpen.

Strax efter fick Gijón ett gyllene läge att kvittera, men Casillas stod återigen i vägen.

Real Madrid kunde sen hålla ut och återta sin serieledning, men utan att spela på topp. Sporting Gijón gjorde en hedersvärd insats och störde ligaledarna långa stunder under matchen.