1 av 8
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan är utan tvekan kungen av Milano.
2 av 8
Zlatan är utan tvekan kungen av Milano. - Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
3 av 8
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
4 av 8
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
5 av 8
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
6 av 8
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
7 av 8
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
8 av 8
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX

Sänkte mästarna - nu hyllas kungen av Milano

Zlatan Ibrahimovic toksuccé bara fortsätter.


Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

MILANO. "Rossoneri" härskar över Milan och Zlatan Ibrahimovic är kungen.

I går kväll var den svenske stjärnan magisk när han ledde Milan till en tung 1-0-seger över ärkerivalen Inter. Han sprang, han krigade - och han slog till med matchens enda mål redan efter fyra minuters spel.

Att han klart och tydligt var en av Milans bäste spelare råder det inget tvivel om. Och det är inte enbart Nyheter24 som tycker det heller.

"Zlatans vendetta" skriver La Gazzetta dello Sport och ger svensken höga 7,5 i betyg.

"Bortsett från taktiken var det en av "rossoneris" största pjäser som skulle göra skillnaden", skriver Corriere dello Sport, som även de tokhyllar den 29-årige landslagskaptenen.

"Ibra" har i och med gårdagens segermål gjort sex mål för sitt Milan på tolv matcher. Men svensken har även spelat fram till flera lagkamrater och har snabbt förvandlats till en av lagets viktigaste spelare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.