Tisdag 20 Apr
Stockholm

"Jag är en 55-match-manager"

Roy Hodgson gör vad han kan för att rädda sitt jobb som manager för Liverpool FC.
1 av 2
Roy Hodgson gör vad han kan för att rädda sitt jobb som manager för Liverpool FC. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
2 av 2

Roy Hodgson gör nu vad han kan för att behålla jobbet i Liverpool FC. Nu försöker han skylla bort de dåliga resultaten på att han är en långsiktig manager.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Roy Hodgson under hård press

Efter åtta spelade omgångar hade Liverpool haft sin sämsta start någonsin på 57 år. Klubben låg på nedflyttningsplats och det stormade rejält kring laget.

Efter fem raka segrar mot bland annat Chelsea var laget på väg uppåt igen. Spelet stämde och stämningen blev allt bättre i truppen.

Fram till matchen mot Stoke City.

Flera supportrar har tröttnat på den förre Fulham-tränaren och ser gärna att de nya amerikanska ägarna ger honom sparken så fort som möjligt. Efter dagens utspel är det inte mycket som talar för att Hodsgon är kvar efter årskiftet.

LIVERPOOL. Roy Hodgson, Liverpools manager, var under enorm press när Merseyside-laget tog emot Chelsea under förra helgens toppmatch.

Liverpool tog då en meriterande seger och vann matchen mot seriesuveränen med 2-0. Och många trodde att Liverpool nu var på väg mot högre höjder, vilket inte blev fallet.

Matchen mot Chelsea följdes upp av ett katastrofal förlust borta mot Stoke City.

Även den matchen slutade 2-0 till hemmalaget.

Roy Hodgson försöker nu rädda sitt jobb

– Jag är inte en manager man ska analysera efter några enstaka matcher. Jag är en 55-match-manager, försöker Hodgson förmedla i sitt försvar.

2-0 resultatet fick fansen att reagera kraftigt mot den tidigare Fulhamtränaren.

"Det här duger helt enkelt inte Hodgson, Liverpool är inte en klubb som skall gå för ett kryss borta mot Stoke, det är dags för ändring." skriver Carl-Martin Lindquist på Svenskafans.

Spelarna vänder tränaren ryggen

Roy Hodgson får även kritik från de egna leden. Glenn Johnson gick ut i media och anklagade klubben för att spela "riktigt tråkig fotboll med långa bollar mot en ensamstående Fernando Torres."

Se när Roy Hodgson förklarar den förmodade matchbilden mot Stoke - och så rätt han fick gällande inkasten från Rory Delap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela