Torsdag 15 Apr
Stockholm

Arsenals missade succéman

Men ingen lyssnade på van Persies tips.
1 av 3
Men ingen lyssnade på van Persies tips. Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX
2 av 3
Robin van Persie ville att Rafael van der Vaart skulle komma till Arsenal.
3 av 3
Robin van Persie ville att Rafael van der Vaart skulle komma till Arsenal. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Robin van Persie tipsade Arsenal om Rafael van der Vaart - men de lyssnade inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart är en av många holländska stjärnor som fostrats i Ajax ungdomsverksamhet. Redan som 17-åring fick mittfältaren debutera för storlaget och blev snabbt extremt hyllad. Fem år därefter gick flyttlasset till Hamburg SV där succén bara ökade, vilket ledde till att Real Madrid betalade höga siffror för hans tjänster.

I Madrid stannade succéhistorian upp en aning för holländaren, som trots bra spel aldrig riktigt fick en ordinarie plats. Tottenham såg sin chans och erbjöd 90 miljoner kronor, ett val de säkerligen inte ångrar i dag.

Van der Vaart har snabbt blivit en publikfavroit på White Hart Lane där han har bidragit starkt till Londonklubbens framgång i både Champions- och Premier League.

LONDON. Rafael van der Vaart värvades till Tottenham från Real Madrid i somras. Och succén har inte heller låtit vänta på sig.

Spelaren har snabbt blivit till en av lagets allra bästa spelare och tagit fansen med storm.

Men hade den holländske landsmannen Robin van Persie fått bestämma hade Spurs-mittfältaren spelat för en helt annan klubb.

- Han är en fantastisk fotbollsspelare, jag vet hur bra han är. Jag hade hellre velat ha honom i Arsenal och flera gånger påpekade jag att han skulle vara användbar. Men det rådet lyssnade ingen på, säger anfallaren enligt Mirror.

Men trots att van der Vaart kanske hade varit en bra värvning så är det knappast så att Arsenal lider. Laget ligger på en andraplats - endast två poäng ifrån serieledande Chelsea.

van der Vaart har blivit viktig för Spurs

Kommentera
Kopiera länk
Dela