Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rycker Milan i toppen av Serie A?

- 20/11/2010, 17:00 -
Milan firar på San Siro i kväll?
1 av 3

Milan firar på San Siro i kväll?

Felice Calabro'/AP/SCANPIX

2 av 3

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

3 av 3

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Milan tar under lördagskvällen emot formstarka Fiorentina i en match som kan ge Zlatan Ibrahimovics Milan ett större gap ned till Lazio.

MILANO. Zlatan Ibrahimovics Milan gästas under lördagskvällen av det lila laget från Florens - Fiorentina.

Milans spel har under Massimiliano Allegris ledning sett allt annat än välsmort ut med ett hackigt anfallsspel och ett åldersstiget mittfält som saknar fart.

Däremot har Milans anfallsbesättning, med Ibrahimovic i spetsen, har lyckats forcera in bollarna när de behövts som mest. Och klubben är nu, trots det kritiserade grundspelet, i serieledning.

Moralboosten

Silivo Berlusconis Milan tog under förra veckans enorma Milanodery tre ytterst viktiga poäng. Laget är nu sex pinnar före lokalkonkurrenten och tillika värsta fienden - Inter.

Nu tar serieledarna, med vind i ryggen emot det klassiska topplaget Fiorentina, som haft allt annat än flyt den nuvarande säsongen.

Sinisa Mihajlovics mannar inledde säsongen katastrofalt och såg länge ut att bli indragna i en lång batalj om att undvika nedflyttningsplatserna.

Men efter fyra raka hemmasegrar ser den förre Interspelaren ut att fått Fiorentina under kontroll.

Frågan är dock hur han ska tackla serieledarna, anförda av Sveriges bäste spelare genom tiderna?