Fredag 16 Apr
Stockholm

Solbränd Rooney buades ut under comebacken

1 av 4
2 av 4
3 av 4
Wayne Rooney gjorde comeback mot Wigan.
4 av 4
Wayne Rooney gjorde comeback mot Wigan. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

I den 56:e matchminuten ställde han sig på sidlinjen, den bespottade, hotade och stenrike Wayne Rooney. Publiken på Old Trafford började samtidigt att bua ut den tidigare favoritspelaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Wayne Rooney brändes på bål

I det brittiska grevskapet Kent har en organisation som årligen bränner en gigantisk replika av en känd engelsk personlighet valt att sätta eld på Wayne Rooney.

Organisationen hade med omsorg skapat en drygt 15 meter hög avbildning av Manchester United-stjärnan, och Rooney sattes i brand under den 6 november.

MANCHESTER. Manchester Uniteds krampaktiga spel fortsatte när Old Trafford gästades av krislaget Wigan. Under lördagseftermiddagen tog de "röda djävlarna" emot Wigan Athletic, matchen slutade 2-0, men kommer att bli ihågkommen av två andra anledningar.

Innan timmen var spelad valde Sir Alex Ferguson att genomföra bytet hela Old Trafford väntat på. En betänkligt solbränd Wayne Rooney bytes in istället för den italienske anfallaren Fredricho Macheda. Vrålet visste inga gränser enligt några fans, andra supportrar rapporterar att publiken buade ut den tidigare favoritspelaren.

Den andra händelsen

Under loppet av tre minuter fick Wigan två röda kort. Men det var inte vilka spelare som helst. På ytterst kort tid blev Wigan av med två lagkaptener.

Först fick Antolín  Alcaraz sitt andra gula kort för matchen efter en grov kapning av Darren Fletcher, han gav då kaptensbindeln till Hugo Rodallega.

Tre minuter senare hoppade en frustrerad Rodallega in i en närkamp med Rafael  da  Silva med dobbarna före. Direkt rött, och efter fick ett illa fäktande Wigan kämpa mot mäktiga United, på Old Trafford, med nio man - vilket innebar att matchen, i praktiken var över.

Manchester United har nu en 27 matcher lång svit utan förlust efter att Patrice  Evra och Javier  Hernandez gjorde de två målen som krävdes för att besegra Wigan. Segern innebar att United klättrade upp till delad första plats tillsammans med Chelsea.

Se Patrice Evras 1-0-mål mot Wigan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela