Barcelona krossade Goitoms Almeria.
1 av 3
Barcelona krossade Goitoms Almeria. - Foto: Sergio Torres/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Sergio Torres/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Sergio Torres/AP/SCANPIX

VIDEO: Se Barcelonas fullständiga överkörning

Barcelona spelade borta mot Henok Goitoms Almeria, och vilken utklassning det blev.


ALMERIA. Barcelonas fantastiska form håller i sig. Under lördagskvällen spelade "Blaugrauna" borta mot Henok Goitoms Almeria, men bottenlaget verkade inte ha kommit ut från omklädningsrummet, med största sannolikhet hade givit upp innan matchen ens startade.

Matchen slutade nämligen 8-0 till mästarna som spelade ut hela sitt register med alla de klassiska detaljerna omvärlden lärt sig att älska. Små nätta passningar, dribblingar och vackra mål.

Almeria hade ingenting att sätta emot när Barcelona satte igång, med en viss argentinare i spetsen.

Lionel Messi, världens bästa spelare enligt Fifa, gjorde sitt åttonde hat-trick för Barcelona och stod dessutom för två målgivande passningar. Det andra målet innebar Messis 100 mål i La Liga, vilket gör honom till den näst yngste att nå den milstolpen - den ende som var yngre var en viss Raúl González Blanco.

Fullständigt förfall

Innan matchen drog igång hade Almeria endast släppt in tio mål på de elva första omgångarna vilket var tredje bäst i ligan. Efter dagens match har laget tredje sämst defensiva statistik i ligan.

Almerias president var fullständigt uppgiven efter matchen och den försvarsmässiga kollapsen.

– Vi har helt enkelt inte ett lag som kan rå på dessa bjässar, det här var fullständigt absurt, säger Alfonso García Gabarrón på presskonferensen efter matchen.

Bojan Krikic som blev tvåmåls-skytt, deltog även han på den presskonferensen och gav sin syn på massakern.

– Det var en underlig match minst sagt, många mål och bra spel, men åtta mål var det inte någon av oss som trodde innan match, säger han.

Henok Goitoms insats var inte mycket att hänga i granen, förstås mycket på grund av Almerias obalanserade uppställning vilket aldrig gav bottenlaget chansen att hålla i bollen under längre perioder. Efter matchen kommenterade svensken och menade "att vi är skakade, fotboll är på det här sättet ibland och det är bara att hoppas att solen någon dag skiner på oss."

Nu får Barcelona slicka såren, ta tag i matchen mot Panathinaikos och sedan ladda inför El Classico, som äger rum om en dryg vecka.

Se samtliga mål här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!