Tisdag 25 Jan
Stockholm

”Eto'o blev provocerad”

Strikern skallar här Bostjan Cesar.
1 av 2
Strikern skallar här Bostjan Cesar. Foto: SCANPIX
Som så klart faller efter attacken.
2 av 2
Som så klart faller efter attacken. Foto: SCANPIX

Inter-tränaren Rafa Benítez skyller stjärnans attack på provokation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Samuel Eto'o:

Född: 10:e mars 1981 i Nikon, Kamerun.

Tidigare klubbar: Fostrades i Kadji Sports Academy innan han flyttade till Real Madrid 1997. Men det blev endast tre matcher för anfallaren, som först lånades ut till Leganés och sedan Espanyol.

Målskörden var inte den bästa då, men när han lämnade för Mallorca skulle det lossna. Strikern blev en av den La ligas mest fruktade spelare och när han lämnade Mallorca för Barcelona 2004 var det bäddat för succén.

Anfallaren spottade in mål och hjälpte den katalanska klubben vinna Champions League två gånger om, ligan tre gånger, cupen en gång och supercupen vid två tillfällen. Han är dessutom Barcelonas meste målskytt genom tiderna med sina 108 mål på 145 matcher.

Nu: Skämade ut sig rejält när han under söndagens match mot Chievo skallade Cesar. Han förväntas att granskas i efterhand och kan räkna med ett par matchers avstängning.

MILANO. I slutskedet av första halvleken började Samuel Eto'o och Chievo-spelaren Bostjan Cesar att gruffas. Storstjärnan fick ett slag på axeln och kunde inte släppa det.

Anfallaren tog då sats och stångade Cesar. Det var en liknande attack som Zinedine Zidane gjorde i VM-finalen 2006 på Marco Materazzi.

Rafa Benítez, som är hårt kritiserad efter de svaga resultaten den senaste tiden, försvarade dock sin stjärna efter matchen.

– Man kan se att han får ett slag och blev provocerad. Han reagerade så där och tappade kontrollen, säger han enligt Football Italia.

29-åringen, som kallas för Lejonet, blev inte utvisad eftersom att domaren missade vad som hände. Det är dock troligt att den förre Barcelonaspelaren kommer att stängas av i efterhand.

– Det är en skam men det finns fyra domare på planen och de tyckte inte att det var någon incident värd att agera på, så det är uppenbarligen deras åsikt, säger Benítez.

Fansen, som räknar med att få vara utan anfallaren i ett par matcher, tror att det kommer gå ännu sämre utan målkungen.

Vi är körda”, skriver en supporter på forumet ForzaInter.

Här kan ni se skallningen

Kommentera
Kopiera länk
Dela