Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Galna rykten eller total kris i Chelsea?

- 22/11/2010, 11:02 -
1 av 2

Ancelotti sägs vara lack över att han inte får vara lika grym som Ferguson.
2 av 2

Ancelotti sägs vara lack över att han inte får vara lika grym som Ferguson.

Brittiska tidningar hävdar att tränaren Carlo Ancelotti redan kontaktat facket efter tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.

LONDON. Antingen råder det total kris i Chelsea eller så är de brittiska tabloiderna så finurliga som bara de kan vara. Oavsett vad så är den buttre italienaren Carlo Ancelotti butter igen.

Enligt Storbritanniens största tidning - The Sun - så har 51-årige Carlo Ancelotti tröttnat på att "bara" vara tränare i Chelsea och därför inte kunna ansvara över sitt lag på samma sätt som en manager kan. Därför ska han redan på söndagen, dagen efter 0-1-förlusten mot Birmingham, ha kontaktat Premier Leagues fackförbund för att se över möjligheterna att säga upp sitt kontrakt med de regerande mästarna.

Att Ancelotti "bara" är en tränare och inte manager bekräftas av Chelsea. Ancelotti har själv klagat i media om sin nuvarande situation.

- Om du jämför mig med Alex Ferguson har han grepp om hela klubben. Jag har bara det tekniska ansvaret. Punkt slut, säger Carlo Ancelotti till the Sun.

Utvecklingen - om den är sann - är väldigt olik Ancelotti som blivit känd som en tränare som inte hamnar i häftiga diskussioner med ledningen för den klubb han tränar för tillfället. Tidigare spenderade han åtta säsongen med Milan och lyckades ständigt hålla den krävande presidenten Silvio Berlusconi nöjd. Nu har han hållt sig lugn under Roman Abramovich trots att denne har en tendens att ställa skyhöga krav på sina tränare, något Jose "The special one" Mourinho fick uppleva efter en tuff säsongsstart.

En annan del i det bråk som uppstått - sant eller ej - sägs vara att Ancelottis kontraktsförhandlingar med Chelsea kollapsat. Men detta är något som Chelsea själva förnekat, inte för att det betyder att det inte stämmer.

Trots rubrikerna så leder Chelsea fortfarande Premier League och Ancelotti får förhoppningsvis tillbaka sin viktigaste spelare - Frank Lampard - i superform inom kort. Då kan man slå till med ett nytt superryck.

Kan vi inte alla sjunga och vara lyckliga tillsammans? Ancelotti!!