1 av 2
- Foto: Uwe Speck / Witters
2 av 2
- Foto: Axel Heimken/AP/SCANPIX

VIDEO: Missen som får lagkamraterna att mobba "Kuba"

Här kan ni se när Jakub "Kuba" Blaszczykowksi, blev en av världens mest berömda målsumpare.


FREIBURG. Jakub Blaszczykowski, mer känd under det magiska smeknamnet "Kuba", stod för den europeiska fotbollens största samtalsämne efter den gångna helgen.

Det var under Borussia Dortmunds bortamatch mot SC Freiburg som den älskade anfallaren fick ett läge serverat på ett silverfat. Likt en amatörmässig fotbollsspelare från valfritt svenskt korplag skulle forwarden avsluta med ett kanonskott - antagligen för att visa hur överlägsen han var sina motståndare.

Reslutatet blev en klockren pannkaka

– Den där missen kan vem som helst göra, men nu kommer ”Kuba” definitivt bli känd på YouTube, säger stjärnmittfältaren Nuri Sahin på en presskonferens efter matchen.

Och nog fick turken rätt. Vid den här artikelns publicering hade åtminstone ett 20-tal kopior på den fantastiska missen lagts upp på videosajten.

– Vi måste nog visa situationen för honom om och om igen så att han får se att man faktiskt kan göra mål därifrån, kunde tränaren Jürgen Klopp skämta, eftersom Dortmund trots allt vann matchen med 2-1.

Frågan man nu måste ställa sig är, hur en eventuell ny arbetsgivare gör när de granskar sin arbetssökande bland sociala medier - och till slut får syn på det här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!