Zlatan Ibrahimovic var återigen förgrundfiguren i Milan.
1 av 2
Zlatan Ibrahimovic var återigen förgrundfiguren i Milan. - Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX

Här blir Zlatan kungen av Europa

Zlatan Ibrahimovics Milan spelade borta mot franska Auxerre och en seger skulle garantera avancemang för den Italienska klubben.– Nu bär han hela Milan på sina axlar, säger expertkommentatorn Ola Andersson.


Matchfakta:

Mål

Auxerre: -

Milan: Zlatan Ibrahimovic, Ronaldihno.

Gula kort

Auxerre: -

Milan: Massimo Ambrosini, Alessandro Nesta, Rodney Strasser.

AUXERRE. Real Madrid har sin superstjärna Cristiano Ronaldo. Barcelona har sin kelgris Lionel Messi.

Men en sak är säker. Ingen av de två klubbarna står och faller med sina superstjärnor - det gör, i lång utsträckning - AC Milan med Zlatan Ibrahimovic.

Supersvensken gjorde återigen en superb insats mot Auxerre under tisdagskvällens ödesmatch i Champions League. Milan var piskade att ta poäng, dessutom skulle tre poäng garantera slutspel för den italienska storklubben.

Matchen stod och vägde

Auxerre kom till spel med en allt annat än offensivt tänk, men med bra defensiv kan ett lag alltid komma till bra målchanser, speciellt via fasta situationer, vilket laget klart och tydligt bevisade mot Milan.

Samtidigt fortsatte Milan att se stabbiga ut, med ett mittfält som springer långsammare än en Kim  Källström i motvind och ett för kvällen kortpassningsspel, som får Grimsta IP att framstå som Camp Nou.

– Det är en katastrofal plan de spelar på som gör det svårt för dem med teknik och passningsspelet, förklarade Glenn Strömberg i kommentatorsbåset.

Då är det tur att man har världens bäste svensk

Zlatan Ibrahimovic är, likt ytterst få anfallare i dagens fotboll, en spelfördelande anfallare. Så länge svensken var på planen gick mer eller mindre all offensiv genom honom. Allt från djupledspassningar, nickskarvar och långskott gjorde "Ibra" till matchens gigant.

Där Messi har Xavi, Ronaldo har Mesut Özil, saknar ofta Ibrahimovic understöd. Clarence Seedorf har kommit till åren. Andrea Pirlo är inte den han längre var och han lös inte direkt i sin frånvaro. Robinho har inte blivit den injektion han ofta kan vara i landslaget - kvar står en ensam, 191 centimeter lång Zlatan Ibrahimovic.

Efter dryga timmen fick han tag på bollen utanför straffområdet. 1-0 till Milan. Stenhårt. Skruvad vrist. Tyngd. Fart. Inga konstigheter. Målet innebar det fjärde i rad för 29-åringen och fjärde målet i årets upplaga av Champions League.

– Jag får ett uppspel från mittbacken, jag klackar den till Seedorf som försöker nå fram till Robinho, men den går inte fram och försvarens touch gör att den kommer till mig, och det enda jag behöver göra är att trycka in den i mål, säger en trött Ibrahimovic till Viasat.

Samtidigt medger svensken att han börjar bli riktigt trött och sliten. Han valde att signalera om byte i slutet av matchen. In steg den hårt kritiserade Ronaldinho, som efter en magisk framspelning från den än mer kritiserade Robinho, enkelt kunde skruva in slutresultatet till 2-0.

Är han viktigast?

Det står mellan Messi och Ronaldo om vem som är bäst i Europa. Frågan är däremot, vem är viktigast?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.