1 av 2
- Foto: Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX
Flyttar till Italien i sommar?
2 av 2
Flyttar till Italien i sommar? - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Är Guardiola lösningen på Inters problem?

Barcelona-tränaren Pep Guardiola kan vara personen som ska få ordning på krisklubben Inter.


Josep Guardiola:

Född: 18 januari 1971 i Barcelona

Då: Började tränarkarriären i Barcelonas B-lag 2007. När storklubben beslutade sig för att inte fortsätta med Frank Rijkaard som tränare föll valet på den orutinerade 39-åringen. Ett val som till slut visade vara ett genidrag.

Nu: Efter att ha fört den spanska storklubben till två raka ligatitlar och en Champions League-titel kan han nu vara på väg till England och ta över Manchester United.

MILANO. Rafa Benítez ligger risigt till att inte få behålla sitt jobb efter tre raka förluster med den italienska storklubben. I helgen spelade Chievo ut de regerande mästarna som inte hade en chans i Verona.

Enligt italiensk media har den förre Liverpooltränaren kvällens match mot Twente i Champions League på sig för att vända den negativa trenden - och rädda sitt eget skinn.

Nyheter24:s Italienexpert, Gustaf Östergren, tror att det redan är kört för den taktiske spanjoren.

”Jag tror dock att (Massimo) Moratti är mer eller mindre övertygad om var det ska sluta. Problemet är bara att det skulle vara en riktig prestigeförlust att sparka honom. Men är det någon som klarar av det så är det Moratti och nu ryktas det dels om (Luciano) Spalletti men än hetare är kanske (Fabio) Capello”, skriver han i sin blogg.

Det är varken Zenit-tränaren Spalletti eller Englands nuvarande förbundskapten Capello som ska vara den långsiktiga lösningen. Det ska Barcelonatränaren Pep Guadriola, som inför säsongen skrev på ett nytt ettårskontrakt med Katalanerna, vara.

För Moratti vill bara ha en tillfällig lösning säsongen ut och senare binda Guardiola till klubben. Jag skrev redan här att det draget hade varit det optimala och den uppfattningen är oförändrad. Det är inte många som besitter samma respekt i Italien och just nu lär det behövas”, avslutar han.

Förra säsongen var det Mourinho som styrde skutan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!