Zlatan Ibrahimovic skadade armen när han firade målet mot Fiorentina.
Zlatan Ibrahimovic skadade armen när han firade målet mot Fiorentina. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Milantränaren: "Han får inte vila"

Supersvensken har stått för ett par fantastiska insatser men har samtidigt deklarerat att han börjar bli sliten. Nu hyllar tränaren "Ibra" men menar samtidigt att laget inte har råd att låta anfallaren vila.


Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

MILANO. Milans tränare Massimiliano Allegri går nu ut i media och hyllar Zlatan Ibrahimovic efter svenskens fantastiska insatser för klubben.

Allegri menar att det inte är helt oväntat att laget står och faller med svensken.

– Vi köpte honom just för att vi behövde en spelare som kunde hjälpa laget i alla stunder. Det är sant att mycket hänger på Zlatan, men vi leder ligan och ska inte klaga över det, säger han till Footballitalia.

Supersvensken börjar bli sliten

Ibrahimovic, som efter matchen mot Auxerre hyllades som en av Europas viktigaste spelare sade efter matchen att han var rejält sliten. Samtidigt har Milans skadesituation gjort det omöjligt för svensken att ta en paus.

– Vem kunde förutspå att vi skulle få skador på både Alexander Pato och Filipo Inzaghi? Just nu kan inte Ibrahimovic vila, säger Allegri.

Att lag hamnar i situationer där de är överdrivet beroende av en spelare hör till vanligheterna, men i och med Milans situation har inte laget råd att vila supersvensken. Att slåss på tre fronter tär på krafterna.

Det fantastiska målet mot Auxerre.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!