Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är målet ni inte får missa

- 30/11/2010, 18:12 -
Emmanuel Gigliott gjorde kanske ett av årets snyggaste mål.

Emmanuel Gigliott gjorde kanske ett av årets snyggaste mål.

YouTube

Ferenc Puskas-priset borde öppna nomineringsprocessen igen. Det här målet är alldeles för snyggt och stilfullt för att inte finnas med bland de som kan ta hem "årets mål".

SIENA. Stoppa pressarna, stäng av omröstningen för här kommer kanske kandidaten som skulle vunnit "årets mål"?

Emmanuel Gigliott stod för ett av de snyggare målen i den europeiska fotbollen under helgens Serie B-omgång, men tyvärr är att nomineringsprocessen till Fifa:s prestigefyllda omröstning om vem som ska få Ferenc Puskas-priset stängd.

Ferenc Puskas-priset är ett pris Fifa instiftade i fjol för att hedra den legendariske målkungen från Ungern och tilldelas det mål som världen anser är det snyggaste under säsongen.

Men under helgens galna match mellan Siena och Novara i italienska Serie B, utspelades ett mål, som mycket väl kunde ha gått och kammat hem samtliga röster.

Fantastiskt vackert

Det var i de absoluta slutminuterna av matchen som Novara har bollen djup inne på Sienas mittfält.

En lätt lobb fram till anfallet genererade ett väggspel med huvudet, innan anfallaren tog emot bollen med bröstet.

Utan att låta läderkulan studsa i marken lägger han sedan in bollen mot mål med ett perfekt avvägt inlägg.

Där stormar Emmanuel Gigliotti fram och slänger sig på klassiskt "Henrik Larsson"-manér och språngnickar in ett av årets snyggaste mål.

Allt är subjektivt men frågan är vad ni tycker? Skulle detta mål blivit nominerat om det hänt tidigare på säsongen, se och avgör själva?