Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uefa sparkar på klubben som ligger ner

- 30/11/2010, 19:23 -
1 av 2

PETER DEJONG/AP/SCANPIX

Serigo Ramos straffas för sitt röda kort.
2 av 2

Serigo Ramos straffas för sitt röda kort.

PETER DEJONG/AP/SCANPIX

Uefa väljer att bötfälla Real Madrid efter José Mourinhos beslut att beordra Sergio Ramos och Xabi Alonso att dra på sig röda kort under matchen mot Ajax.

AMSTERDAM. José Mourinhos numer klassiska taktiska drag i bortamatchen mot Ajax under veckans Champions Leauge-omgång, där han instruerade Sergio Ramos och Xabi Alonso att medvetet se till att bli utvisade, leder nu till kraftiga böter.

Mourinho blir avstängd under nästa omgång vilket är den sista och obetydliga gruppspelsmatchen mot Auxerre, dessutom tvingas Real Madrid-tränaren betala 365 000 kronor i böter till Uefa.

Beslutet har kantats av mycket kritik. Många experter hävdar att Mourinho endast utnyttjade det rådande regelverket, medan andra menat att det var på tok för cyniskt tilltag för att kunna undslippa något slags straff.

"Don't kill the messenger"

Det intressanta med beslutet är inte att de röda korten står fast för Alonso och Ramos, samt att spelarna tvingas böta 182 000 kronor vardera, utan att Uefa även väljer att "kill the messengers."

Iker Casillas och Jerzy Dudek, som framförde Mourinhos order till de två utvisade spelarna tvingas även de böta - 90 000 repsepktive 45 000 kronor.

Utöver de personliga böterna har Uefa även beslutat att bötfälla Real Madrid som förening. Drygt en miljon ska den spanska superklubben betala in till Uefa, men det är ännu oklart om Real Madrid kommer överklaga beslutet.

Här ser ni när Real Madrid leker - "skicka vidare".