Onsdag 19 Maj
Stockholm

Kris i italiensk fotboll: "Brott mot mänskliga rättigheter"

Dimman glider in över italiensk fotboll
1 av 2
Dimman glider in över italiensk fotboll. Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX
Många italienare ber till gud om en snabb lösning mellan fackförbundet och arbetsgivarna.
2 av 2
Många italienare ber till gud om en snabb lösning mellan fackförbundet och arbetsgivarna. Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX

Det råder fullständig kris i italiensk fotboll. Under tisdagen bröt förhandlingar mellan spelarnas fackförbund och Lega Calcio ihop och nu hotar spelarna med strejk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ROM. Spelarna i Serie A hotar nu med strejk inför omgången som spelas mellan den 11 och 12 december.

Anledningen ska enligt BBC vara att förhandlingar mellan spelarnas fackförbund AIC och företrädare för den italienska högstadivisionen Lega Calcio spårat ur totalt.

– Dagens möte var katastrofalt, det värsta i mannaminne, säger Maurizo Beretta, president för Serie A, enligt den brittiska publicservice-kanalen.

Förhandlingarna bröt ihop på grund av att AIC vägrat acceptera toppklubbarnas krav på att reservslagspelare ska träna på andra platser än A-lagsspelarna samt att de, trots att de står under kontrakt, ska under inga omständigheter som helst acceptera när klubben kommit fram till en affär som tvingar reserverna bort från klubben.

AIC ser kraven från toppklubbarna som ett brott mot mänskliga rättigheter, samtidigt menar Lega Calcio att det är ett krav för att Serie A ska kunna klara de allt mer hårda ekonomiska vindarna som blåser kring Europas toppfotboll.

Strejken kan påverka bland annat toppmatchen mellan Juventus och Lazio, samt Roma mot Bari.

– Strejken har bestämts äga rum den 11 samt 12 december och vi ser det som en olycklig utgång. Vi ville verkligen lösa konfliken, säger AIC:s vice-president Leonardo Gross.

Kommentera
Kopiera länk
Dela