Klas Ingesson under succén i USA.
1 av 4
Klas Ingesson under succén i USA. - Foto: SCANPIX
Josep Guardiola kastas upp av sina spelare.
2 av 4
Josep Guardiola kastas upp av sina spelare. - Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX
José Mourinho springer förbi en förtvivlad Guardiola under fjolårets Champions League.
3 av 4
José Mourinho springer förbi en förtvivlad Guardiola under fjolårets Champions League. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX
Markus Karlsson lyfter Lennart Johanssons pokal som lagkapten för Djurgården.
4 av 4
Markus Karlsson lyfter Lennart Johanssons pokal som lagkapten för Djurgården. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Mannen, myten, legenden är tillbaka

Nyheter24 rakar av veckans rykten, galna upptåg och landar mjukt när en av Sveriges mest folkkära personer gör comeback till den svenska elitfotbollen.


The No-Spin Zone

Se till att kryssa för varje fredag i kalendern. Ni vill inte missa när Nyheter24 kommer att lista veckans roligaste rykten i fotbollsvärlden.

NÅGONSTANS I SMÅLANDS SKOGAR. I mångt och mycket kretsar i runda slängar 90 procent av samtliga rykten som seglar genom Europas nyhetsbyråer och telegrampressar kring spelare och deras högmod som föregår deras framtida fall.

Ibland träder dock tränare in i det mediala trycket, men då endast om de råkar vara portugis, urusel förlorare på de brittiska öarna, galen tysk, sträng italienare eller fullständigt känslolös svensk.

Men Nyheter24 kan konstatera att det finns en väldokumenterad fördel att vara just portugis, - och då helst en väldigt speciell sådan.

Men nu till lite mer fakta kring tränarkarusellerna

Två legender återvänder till fotbollens i särklass högsta nivå, en är väntad, den andra efterlängtad.

Djurgårdslegenden Markus Karlsson tar steg upp från ledare för Brommapojkarnas ungdomslag, till att bli assisterande tränare i superettanklubben.

Det är väl så med alla karriärer, man måste börja någonstans för att ta sig till toppen - nu när Karlsson nått världseliten är frågan hur han ska motivera sig i fortsättningen?

Årets mest glädjande nyhet?

Än större, och betydligt mindre ironiskt är att Klas Ingesson är tillbaka.

VM-bronsmedaljören har för tillfället lagt yxor, motorsågar och avverkningsmaskiner på hyllan.

Nyheter24 utgår från att samtliga människor i Sverige är uppriktigt lyckliga över att den tidigare cancersjuke supermittfältaren gått igenom tränarkurserna och nu kan slå sig ned på Elfsborgs avbytarbänk.

Där kan han motivera sina spelare med antingen en heroisk historia, eller med en blick som skulle få Vladimir Putin att tillkännage Tjetjenien som en självständig stat.

Ingesson kommer säsongen 2011 vara assisterande tränare för Magnus Haglund och frågan är om inte fotbollssverige kommer kräva ett "Blomqvist"-inhopp om det blir straff i den 89 matchminuten vid ställningen 4-0 i den första omgången?

Tjuren Guardiola till en korkek i England?

Pep Guardiola bör vid det här laget kunna avgå från sin position på Barcelonas bänk, luta sig tillbaka och njuta av livet under korkeken. Efter 5-0 mot ärkerivalerna, äggmarängerna och den specielle portugisen har Nyheter24 svårt att se hur livet skulle kunna bli bättre för den hyllade katalanen?

Hur väljer då Guardiola att kommentera ryktena som gör gällande att han ska ersätta Carlo Ancelotti i Chelsea?

– Om jag ska lämna Barcelona finns det endast en plats jag vill till...

The No Spin Zone spänner upp öronen, lyssnar nog och hör till sin häpnad:

– ... och det är till Manchester United för att lära mig av den bäste genom tiderna Sir Alex Ferguson.

Någonting säger Nyheter24 att en viss portugis i den spanska huvudstaden inte bara ångar av ilska, avundsjuka och förudmjukelse - han nickar förmodligen även instämmande.

Men framför allt applåderar José Mourinho tillsammans med resten av världen till nyheten att Klas Ingesson är gör comeback.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.