Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blåvitts stjärnback på väg till Fiorentina?

- 03/12/2010, 19:42 -
1 av 2

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Ryktas toppa "Violas" önskelista.
2 av 2

Ryktas toppa "Violas" önskelista.

BILDBYRÅN

Serie A-klubben rycker i IFK Göteborgs Adam Johansson.

FLORENS. I ett IFK Göteborg som inte imponerade den gångna säsongen var Adam Johansson, 27, en av deras bästa spelare. Nu kan den förre landslagsbacken vara på väg ut på äventyr i Europa.

Enligt den italienska sajten Calciomercato är Fiorentina på jakt efter högerbacken. ”Viola” har inte fått en bra start på säsongen och ligger på 14:e plats just nu. Det gör att tränaren Sinisa Mihajlovic vill förstärka laget när transferfönstret öppnar i januari.

I toppen av önskelistan ska alltså Blåvitts 27-åring vara. Backen anslöt till IFK Göteborg 2005 efter spel i Västra Frölunda.

Supportrarna vill att den stabile högerbacken ska ta chansen och få spela i Europa ett par år efter hans instatser i klubben.

”Ska inte säga att jag hoppas Adam säljs men som många redan varit inne på så är han förtjänt av att få spela utomlands några år. Han är ju utan tvekan tillräckligt bra och har alltid gjort ett kanonjobb för oss”, skriver signaturen Joaz Crus på SvenskaFans.

Så här sa "Ankan" efter hans comeback efter den svåra knäskadan