Zárate firar sitt 2-0-mål mot mästarna. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
Nu utmanar de Milan i toppen. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
Lazio tog en mycket viktig seger mot Inter.
Lazio tog en mycket viktig seger mot Inter. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX

Lazio hänger på i toppen - besegrade krislaget Inter

Rom-klubben hade inga problem att besegra de regerande mästarna med 3-1.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (26) Giuseppe Biava, 2-0 (52) Mauro Zárate, 2-1 (74) Goran Pandev, 3-1 (89) Hernanes

Varningar:

Lazio: Christian Brocchi, Stefan Radu

Inter: Sulley Muntari

Arena: Stadio Olimpico

ROM. Inter kom från en övertygande seger mot Parma förra helgen. Det spelade inte så stor roll eftersom att Lazio var på stort spelhumör och körde över trippelmästarna.

Rom-klubben tog ledningen efter 26 minuters spel. Efter en hörna hamnade bollen hos Giuseppe Biava som tryckte in sitt första mål för säsongen. Resultatet stod sig till den andra halvleken.

I den andra halvleken hängde inte Inters talangfulle back Felice Natalino med när Hernanes hittade argentinaren Mauro Zárate som enkelt chippade in 2-0. Den förre Birmingham-spelaren sprang direkt ut och firade med lyriska fans.

Efter målet började storklubben komma in i matchen. Goran Pandev kom igenom i straffområdet och avlossade bössan - men skottet täcktes. Anfallaren fick en ny chans och gjorde inget misstag den gången. Rafa Benítez gäng började pressa på men kom inte närmare än så.

Precis i slutskedet av matchen fick hemmalaget frispark utanför straffområdet. Brassen Hernanes stegade fram och pricksköt in 3-1 till "Aquile".

Underbar seger! Kommer sväva på moln resten av helgen”, skriver signaturen _Hampe_ på SvenskaFans.

I och med segern går Lazio upp på samma antal poäng som serieledarna Milan - som dock har en match mindre spelad. Om Zlatan Ibrahimovic och hans polare skulle vinna i morgon är Inter hela tio poäng efter lokalrivalen.