Ibrahimovic diskuterar med domaren.
1 av 3
Ibrahimovic diskuterar med domaren. - Foto: Carlo Baroncini/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic behöver vila, men Milan har inte råd att låta supersvensken få spelledigt.
2 av 3
Zlatan Ibrahimovic behöver vila, men Milan har inte råd att låta supersvensken få spelledigt. - Foto: Carlo Baroncini/AP/SCANPIX
Är Milan för beroende av svensken?
3 av 3
Är Milan för beroende av svensken? - Foto: Carlo Baroncini/AP/SCANPIX

Milantränarens stora huvudbry: Zlatan kan inte vila

Zlatan Ibrahimovic har gjort succé i Milantröjan efter ankomsten från Barcelona. Den stora frågan är nu om laget inte blivit för beroende av supersvenskens fantastiska spel - något som gör det omöjligt för "Ibra" att få spelledigt.


Kan han ta upp jakten på Mess och Ronaldo?

Zlatan Ibrahimovic har som alla redan vet gjort succé efter övergången från Barcelona och många experter hävdar nu att svensken ska vara en av de mest viktiga spelarna för något lag på den europeiska kontinenten.

Supersvensken har blandat fantastiska mål med magiska uppvisningar, men fortfarande har inte Milan hittat storformen, så den stora frågan är "Ibra" kan ta upp jakten på Lionel Messi och Cristiano Ronaldo och bli den som han själv hävdar - bäste i världen?

MILANO. Milans tränare Massimiliano Allegri står inför ett kraftigt huvudbry när serieledarna under lördagskvällen tar emot bottenlaget Brescia. Frågan Milans tränare måste svara på gäller huruvida han kan vila Zlatan Ibrahimovic eller inte.

"Ibra" deklarerat att han behöver vila och att han spelar på bristningsgränsen för vad kroppen tolererar.

Men om Allegri låter 29-åringen få spelledigt under kvällens match men väljer att använda honom nästa omgång mot Bologna riskerar supersvensken att bli avstängd inför den viktiga toppmatchen mot AS Roma. Dock visar Allegri upp en något världsfrånvänd inställning när han hävdar att Milan inte skulle vara beroende av "Ibra".

– Vi står inte och faller med honom, vi har många som skulle kunna hoppa in och ta över ansvaret.

Lazio har fått häng

Samtidigt nosar Lazio de rödsvarta i nacken. Romlaget tog under fredagen en meriterande seger mot krislaget Inter och ligger inför kvällens matcher på samma poäng som Milan, vilket gör Allegris stora fråga än mer problematiskt.

Brescia å andra sidan har under säsongen blandat och gett, men ligger för närvarande på plats 17 i tabellen, och hårt indragen i bottenstriden. Laget kommer till spel med en förmodad tre-backslinje med bland annat den tidigare Juventusspelaren Jonathan Zebina.

Om Ibrahimovic kommer till start finns det i och med tre-backslinjen stora möjligheter för att svenska ska fortsätta med sin imponerande målskörd. Spelbolaget Expekt har satt oddset 4.05 på två mål eller fler för supersvensken vilket inte är allt för otroligt, men då måste Allegri fatta sitt beslut - riskera en trasig "Ibra" eller låta Lazio knapa in mer och mer?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!