Vilket mål svensken gjorde.
Vilket mål svensken gjorde. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Nu är han uppe i åtta mål totalt i Serie A den här säsongen.
Nu är han uppe i åtta mål totalt i Serie A den här säsongen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Zlatan fortsatt glödhet - gjorde nytt drömmål

Den svenske superstjärnan slog till med ett nytt sagolikt mål när Milan besegrade Brescia med 3-0.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (4) Kevin-Prince Boateng, 2-0 (28) Robinho, 3-0 (31) Zlatan Ibrahimovic.

Varningar:

Milan: -

Brescia: Gilberto Martinez, Gaetano Berardi

Arena: San Siro

MILANO. Milan fick en drömstart på matchen. Redan efter fyra minuter tog storklubben ledningen i matchen. Zlatan Ibrahimovic väggspelade med Massimo Ambrosini innan han spelade in bollen till Kevin-Prince Boateng som satte matchens första mål.

Brassestjärnan Robinho gjorde sedan 2-0 efter en slarvig hemåtpassning av Brescia-försvaret. Det var dock målet som kom några minuter som blev kvällens snackis.

Zlatan tog sig in i straffområdet, men fångades upp av flera försvarare. Det stoppade inte svensken som tog ett steg åt sidan och bombade upp bollen stenhårt i nättaket. Målet kan liknas vid det som han gjorde i VM-kvalet mot Ungern 2005. Det var hans åttonde fullträff i Serie A den här säsongen.

I den andra halvleken hände det inte speciellt mycket. När det återstod 20 minuter kvar av matchen valde Milan-tränaren Massimiliano Allegri att byta ut svensken och satte in Ronaldinho. "Rossoneri” fortsatte att kontrollera matchen som slutade 3-0.

Supportarna njuter av det mål som ”Ibra” gjorde.

Kung Ibra har talat igen. Den missilen var ostoppbar! Ett assist och ett mål efter 30 minuter”, skriver signaturen Paladin på forumet Red & Black.

I och med kvällens trepoängare toppar den anrika klubben Serie A med tre poäng före Lazio som under fredagen besegrade Inter.