Söndag 20 Jun
Stockholm

Han utses till världens bäste spelare

1 av 2
Andrés Iniesta avgör VM-finalen mot Holland.
2 av 2
Andrés Iniesta avgör VM-finalen mot Holland. Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Fifa utser tillsammans med tidningen France Football årets bäste spelare under januari månad efter årsskiftet. Men redan nu har läckor avslöjat vem som kommer att få den åtråvärda guldbollen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Föga oväntat kommer guldbollen med största sannolikhet tilldelas en spansk spelare efter sommarens VM-guld.

Gazzetta dello Sport har kommit över uppgifter från en läcka inom France Football, som tillsammans med Fifa delar ut priset till årets bästa spelare.

Den 10 januari är datumet då det offentligt tillkännagörs vem som vunnit, men redan nu har "Gazzettan" avslöjat att 2010 års bäste spelare är ingen mindre än Andrés Iniesta.

Spanjoren var ytterst tongivande under sommarens VM-slutspel och avgjorde bland annat finalen mot Holland på stopptid. Dessutom har den spelskicklige mittfältaren varit instrumental i Barcelona, och ledde tillsammans med Xavi och Lionel  Messi laget till en andra ligatitel i rad.

Enligt Gazzetta dello Sport ska Fifa under morgondagen utnämna de tre som fått flest röster bland de nominerade, och det ser ut att bli en grand slam för Barcelona.

Läckan, som inte direkt är i partitet med Wikileaks, gör också gällande att utöver Iniesta ska även Messi och Xavi gå vidare till "final", alternativt att David Villa petar ner Messi från tronen vilket oavsett vad innebär att Barcelona har tre av världens bästa spelare.

Se Iniestas matchavgörande mål mot Holland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela