Anfields krig - Benitez mot ägarna

Xabi Alonso tror att Benitez kommer vinna maktkampen över de amerikanska ägarna.


Liverpools tränare Rafael Benitez har ännu inte förlängt sitt utgående kontrakt med Liverpool. Anledningen tros vara att han inte är helt nöjd med situationen. Spanjoren vill ha mer kontroll över spelarvärvningar och andra viktiga delar i organisationen. Detta har nu blivit en infekterad fråga på Anfield, och frågan är om det är en kamp som Benitez kan vinna.

– Ägarna och Rafa verkar vara på väg in i ett krig, säger Benitez landsman i klubben, Xabi Alonso, enligt The Sun.

Mittfältaren har dock goda förhoppningar om att det är en kamp som tränaren kan vinna. Inte minst hoppas han nog det själv. Alonso har under Benitez gått från en medelmåtta till en av Premier Leagues allra bästa defensiva mittfältare.

– Det är en fråga mellan Rafa och ägarna, och vi i laget får inte låta oss påverkas av det på något sätt. Jag skulle dock sätta mina pengar på att Rafa stannar i Liverpool, menar Alonso som hyllar coachens arbete med laget sedan han kom 2004.

– Han har tagit Liverpool tillbaka till var de en gång var – bland Europas bästa klubbar.

Liverpool blev i onsdags utslagna ur FA Cupen av lokalkonkurrenten Everton. Dessutom är Steven Gerrard skadad och blir borta omkring tre veckor. Hårda tider väntar Rafael Benitez.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!