Grattis, FCK - nu är ni där

FC Köpenhamn krossade Panathinaikos - och avancerade från gruppspelet.

KÖPENHAMN. Glädjen i Köpenhamn går inte att beskrivas med ord. I kväll skrev den danska storklubben historia när de som tredje klubb i den nordiska fotbollshistorien avancerade till sextondelsfinalen i Champions League.

Det blev aldrig någon riktig match i det avgörande mötet mot Panathinaikos. Hemmalaget dominerade från början till slut - och i den 20:e minuten skulle de dessutom få utdelning.

Martin Vingaard tog emot bollen, såg den studsa till innan han drog till med ett välplacerat skott som bortamålvakten inte kunde rädda.

Förlösande mål

Sedan släppte det bara för FCK.

I den 50:e minuten, bara minuterna efter att FCK:s svenske målvakt Johan Wiland stoppat en kvittering med en otrolig reflexräddning, fälldes Jesper Gronkjaer inne i straffområdet.

Domaren pekade på straffpunken och Gronkjaer tog själv hand om den. Inget misstag gjordes från elvameterspunkten och 2-0 var ett faktum.

Och när Djibril Cissé satte bollen i eget mål med kvarten kvar att spela var matchen avgjord. Cedric Kantes tröstmål i den 90:e minuten hjälpte föga och FCK, de är klara för nästa omgång.