Francesco Totti, mannen som inbringar pengarna?
1 av 3
Francesco Totti, mannen som inbringar pengarna? - Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX
Notera att Totti gör sin klassiska målgest, innan han ens träffat bollen.
2 av 3
Notera att Totti gör sin klassiska målgest, innan han ens träffat bollen. - Foto: Riccardo De Luca/AP/SCANPIX
Totti firar målet mot Bayern München.
3 av 3
Totti firar målet mot Bayern München. - Foto: Alberto Ramella/AP/SCANPIX

Blir det kejsaren av Rom som för klubben vidare till slutspel?

Champions Leagues kritiserade gruppspel går mot sitt slut, men Nyheter24 har grävt fram de matcher som fortfarande ge oss spänning och drama in i det sista.


LONDON. Champions League är kanske den mest prestigefyllda klubbturneringen på den här sidan Atlanten, men samtidigt är det en turnering som möter allt hårdare och mer högljudd kritik.

Enligt experterna ser mästarcupens gruppspel mer ut som de inledande omgångarna av engelska Carling Cup, där storlagen luftar sina yngre förmågor, reservlagsspelare och allmänt obeprövade talanger.

Konsekvensen har lett till att inför de sista matcherna av årets gruppspel är det endast en grupp som är i närheten av att vara vidöppen.

Grupp H, med Arsenal och Shakhtar Donetsk i spetsen är den enda gruppen som kan sluta med två olika segrare, samtidigt som tredjeplacerade Sporting Braga fortfarande har en teoretisk chans att nå slutspelet.

Om portugisiska Braga slår gruppledarna Donetsk, samtidigt som Arsenal tappar poäng mot jumbon Partizan Belgrad kommer Premier Leagues serieledare missa nästa års slutspel i Champions League - en utgång som är så pass osannolik att spelbolaget Expekt endast ger 1,02 gånger pengarna vid en sådan händelse.

Detta beror på Partizan Belgrads katastrofala spel i årets upplaga av Champions Leauge, med noll poäng efter fem spelade matcher och tio insläppta mål.

Var finns pengarna?

Gruppen där spelmöjligheterna fortfarande existerar och där möjligheten till någon slags återbäring finns är Romas grupp E.

Francesco Totti har stått för en relativt medioker säsong med tanke på de skyhöga förväntningarna Romasupportrarna har på sin kejsare. Kan då en match mot gruppens slagpåse, i en match som avgör Romas kortsiktiga framtid, vara en bättre arena för den annars fantastiske Totti?

Två mål för er Pupone ger 8,50 gånger pengarna, samtidigt har Totti gjort två mål på de två senaste matcherna i Champions League mot bland annat fjolårsfinalisten Bayern München.

Onekligen har Champions Leagues gruppspel förlorat lite av det glamourösa skimmer som funnits tidigare år, men icke desto mindre finns det fortfarande pengar att tjäna när det kommer till de bästa oddsen som marknaden har att erbjuda.

Se Romas otroligt viktiga vändning mot fjolårets finalister Bayern München här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.