Wenger sparkar flaskan som fick honom utvisad.
1 av 3
Wenger sparkar flaskan som fick honom utvisad. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Arsene Wenger har fått utstå mängder med haranger under sina besök på Old Trafford.
2 av 3
Arsene Wenger har fått utstå mängder med haranger under sina besök på Old Trafford. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Arsene Wenger under den senaste matchen på Old Trafford.
3 av 3
Arsene Wenger under den senaste matchen på Old Trafford. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Ferguson vädjar: "Sluta med de sjuka ramsorna"

Under måndagen spelar Premier Leagues två mesta mästare mot varandra i vad som under modern tid blivit ett klassiskt möte och nu bekräftar Manchester United att Ferguson kommer vädja till fansen att inte skandera pedofilsånger riktade mot Arsenals Arsene Wenger.


Bataljen mellan Premier Leagues suveräner

Manchester United och Arsenal hade med undantag för ett år då Blackburn slog sig igenom tagit beslag på den åtråvärda pokalen.

Arsenal vann tre av de första tolv säsongerna, samtidigt som United tagit hem elva under Premier Leagues snart 18-åriga historia.

Rivaliteten mellan klubbarna blossade upp på allvar under Roy Keane och Patrick Vieiras glansdagar då matcherna snabbt utvecklades till en gränsdragning mellan fotboll och rugby. Samtidigt utkämpades ett ordkrig mellan Arsene Wenger och Alex Ferguson inför mer eller mindre varenda match, vilket ledde till ett av de längsta managerbataljerna i Englands historia.

Nu har tränarna förvisso lagt ner stridsyxan, men faktum kvarstår, klubbarna har utvecklat en säregen rivalitet inte baserat på derbyn eller politisk osämja, utan bara baserad på ren och skär konkurrens.

MANCHESTER. Rivaliteten mellan Manchester United och Arsenal har sedan Premier Leagues begynnelse ökat i takt med att de två klubbarna dominerat ligan. Kulmen kom under slutet av nittiotalet och inledningen på det nya millenniet när de två klubbarna i ensam majestät slogs om ligatitlarna.

Konkurrensen och bitterheten ökade än mer i och med de två managernas, Sir Alex Ferguson och Arsene Wenger, beska inställning till varandra. Något som under de senaste åren lugnat ner sig och snabbt utvecklats till en vänskap baserad på gemensam respekt för varandras prestationer.

Med anledning av matchen den 13 december väljer därför Ferguson att gå ut med kritik riktad mot sina egna fans och en talesman för klubben har nu deklarerat för The Guardian att Manchester United överväger att stänga av supportrar som skanderar en ytterst beryktad ramsan.

– Manchester United och våra fans borde verkligen förstå efter alla haranger riktade mot oss, så som sånger om katastrofen i München, hur känsligt det kan bli, säger Ferguson.

Sången som får klubben United att ställa sig i tvär ställning mot sina egna fans?

"Sit down you paedophile." som skanderades när Wenger under förra årets match blev uppvisad till läktaren.

– Vidrigare sånger får man leta efter, fortsätter talesmannen.

Även under åren då bitterheten mellan de två tränarna gick att ta på i luften mellan dem uttryckte Ferguson sitt förakt för sånger av den kalibern, men ska han enligt rapporter alltså vädja till supportrarna att sluta med "de barnsliga fasonerna som fansen ibland sysslar med" genom en längre krönika i matchbladet inför matchen mot serieledarna under måndagen.

Se en samlad intervju där de två legenderna strålar av vänskap.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.