Ferguson vädjar: "Sluta med de sjuka ramsorna"

- 09/12/2010, 11:20 -
Wenger sparkar flaskan som fick honom utvisad.
1 av 3

Wenger sparkar flaskan som fick honom utvisad.

Jon Super/AP/SCANPIX

Arsene Wenger har fått utstå mängder med haranger under sina besök på Old Trafford.
2 av 3

Arsene Wenger har fått utstå mängder med haranger under sina besök på Old Trafford.

Jon Super/AP/SCANPIX

Arsene Wenger under den senaste matchen på Old Trafford.
3 av 3

Arsene Wenger under den senaste matchen på Old Trafford.

Jon Super/AP/SCANPIX

Under måndagen spelar Premier Leagues två mesta mästare mot varandra i vad som under modern tid blivit ett klassiskt möte och nu bekräftar Manchester United att Ferguson kommer vädja till fansen att inte skandera pedofilsånger riktade mot Arsenals Arsene Wenger.

MANCHESTER. Rivaliteten mellan Manchester United och Arsenal har sedan Premier Leagues begynnelse ökat i takt med att de två klubbarna dominerat ligan. Kulmen kom under slutet av nittiotalet och inledningen på det nya millenniet när de två klubbarna i ensam majestät slogs om ligatitlarna.

Konkurrensen och bitterheten ökade än mer i och med de två managernas, Sir Alex Ferguson och Arsene Wenger, beska inställning till varandra. Något som under de senaste åren lugnat ner sig och snabbt utvecklats till en vänskap baserad på gemensam respekt för varandras prestationer.

Med anledning av matchen den 13 december väljer därför Ferguson att gå ut med kritik riktad mot sina egna fans och en talesman för klubben har nu deklarerat för The Guardian att Manchester United överväger att stänga av supportrar som skanderar en ytterst beryktad ramsan.

– Manchester United och våra fans borde verkligen förstå efter alla haranger riktade mot oss, så som sånger om katastrofen i München, hur känsligt det kan bli, säger Ferguson.

Sången som får klubben United att ställa sig i tvär ställning mot sina egna fans?

"Sit down you paedophile." som skanderades när Wenger under förra årets match blev uppvisad till läktaren.

– Vidrigare sånger får man leta efter, fortsätter talesmannen.

Även under åren då bitterheten mellan de två tränarna gick att ta på i luften mellan dem uttryckte Ferguson sitt förakt för sånger av den kalibern, men ska han enligt rapporter alltså vädja till supportrarna att sluta med "de barnsliga fasonerna som fansen ibland sysslar med" genom en längre krönika i matchbladet inför matchen mot serieledarna under måndagen.

Se en samlad intervju där de två legenderna strålar av vänskap.