Succésvensken kommer inte att byta klubb för pengarnas skull.
1 av 2
Succésvensken kommer inte att byta klubb för pengarnas skull. - Foto: BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: John Clifton/BILDBYRÅN

Elmander: ”Aldrig varit en spelare som söker pengarna”

Om den svenske landslagsanfallaren lämnar Bolton kommer det inte att vara för pengarna.


Johan Elmander:

Född: 27 maj 1981 i Alingsås.

Då: Svensken värvades in som ersättare till Chelsea-spelaren Nicolas Anelka. De två första säsongerna hade 29-åringen svårt att göra något mål.

Den här säsongen har det dock lossnat. Svensken öser in mål och bildar ett fruktat anfallspar med Kevin Davies.

Nu: Den förre Toulouse-spelaren berättar nu att om han lämnar Bolton så är det inte för pengarna. Däremot blir det troligen inget klubbyte i januari.

BOLTON. Johan Elmander, 29, har haft två svaga säsonger i Bolton bakom sig. Nu har allting lossnat och anfallaren öser in mål. Han blev dessutom utsedd till Premier Leagues bäste spelare i november förra fredagen.

29-åringen sitter på ett utgående och har än så länge inte skrivit på något nytt med succéklubben. Om den förre Toulouse-spelaren bestämmer sig för att byta klubb är det inte för pengarna.

- Jag har aldrig varit en spelare som söker pengarna, jag har alltid valt med mitt hjärta och min magkänsla, säger han enligt skottiska The Sun.

Om tre veckor kan målkungen förhandla med andra klubbar. Engelsk media har tidigare rapporterat om att klubbar som Liverpool och Newcastle är intresserade av svensken. Men att byta klubb i januari verkar inte vara aktuellt.

- Jag skall ge mitt allt för Bolton medan jag är här och när mitt kontrakt går ut i sommar så får vi se vad som händer, säger han.

Se ett av Elmanders snyggaste mål i karriären

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

1 timme sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

1 timme sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

2 timmar sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.